Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Qatar teki ensimmäisen huumetakavarikon MM-jalkapalloturnauksen aikana

Qatarin viranomaiset kertoivat maanantaina tehneensä ensimmäisen huumaavien aineiden takavarikon jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen aikana. Maan viranomaisten mukaan Hamadin lentokentällä tulliviranomaisten haaviin jäi 1 990 tablettia kipulääke tramadolia ja 464,5 grammaa kannabistuotteisiin lukeutuvaa hasista.

Tramadolia käytetään yleisesti jalkapalloilun parissa, arvioi uutistoimisto AFP. Maailman antidopingneuvosto Wadan on määrä lisätä tramadoli urheilussa kiellettyjen aineiden listalle vuonna 2024. Lääkkeen käyttö on jo kiellettyä pyöräilyssä.

Jalkapalloseura Liverpoolin entinen maalivahti Chris Kirkland on kertonut aiemmin tänä vuonna haastattelussa, että hän hautoi itsemurhaa tramadolin liikakäytön takia.

Qatarin viranomaiset eivät paljastaneet huumeiden kuljettamisesta epäillyn lentomatkustajan kansallisuutta. Tulliviranomaiset tutkivat hänen matkatavaransa, koska heille oli herännyt epäilys salakuljetuksen yrityksestä.

Salakuljetuksesta epäilty joutuu Qatarissa oikeuden eteen. Huumeiden hallussapito on Qatarissa ankarasti kiellettyä, ja lain rikkomisesta on yleisesti langetettu pitkiä vankeustuomioita, määrätty tuntuvia sakkoja ja maastakarkotuksia.

Qatar on arvioinut, että maahan saapuu miljoona jalkapallofania miesten MM-lopputurnauksen aikaan. Turnaus alkoi sunnuntaina ja päättyy 18. joulukuuta.