Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Synkkiä ennusteita kunnostaan antanut Kläbo juhli norjalaisten hiihtoavauksessa

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Johannes Hösflot Kläbo maalaili viime viikkoina synkkiä näkymiä alkavalle hiihtokaudelleen. Takareisivamma on Kläbon mukaan varjostanut hänen harjoitteluaan rajusti, mutta niin vain hän voitti lauantaina norjalaisten kauden avauskisan Beitostölenissä.

Kläbo kukisti Emil Iversenin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa vajaalla kuudella sekunnilla. Maalissa Iversen arvioi, että Kläbo on ylidramatisoinut vammaansa.

– Hänen tilanteensa ei ole ollut niin huono kuin hän on antanut ymmärtää. Näkeehän sen, Iversen totesi uutistoimisto NTB:n mukaan.

– Hänellä on varmasti ollut vaikeita päiviä, mutta myös hyviä harjoituspäiviä, Iversen sanoi.

Iversen toivoi, ettei Kläbo pysty parantamaan virettään minuuteilla muihin verrattuna. Jos niin kävisi, muut olisivat pulassa.

Aiemmin marraskuussa Kläbo sanoi hämmästyvänsä, jos voittaa yhdenkään kilpailun ennen joulua. Nyt hän oli ykkönen heti avauksessaan, vaikka ladulla oli Norjan parhaimmisto.

– Olen yllättynyt. Kroppa tuntuu toimivan, joten syksyllä tehty korkeanpaikan harjoittelu on onnistunut, Kläbo sanoi.

Kläbon mukaan Iversen saa uskoa hänen vammatilanteestaan mitä huvittaa.

– Jos hän tietäisi, millaisia viimeiset neljä viikkoa ovat olleet, hän saisi sokin, Kläbo totesi.

Vielä ei ole varmaa, kilpaileeko Kläbo maastohiihdon maailmancup-avauksessa Rukalla ensi viikonloppuna. Kuusamossa on luvassa kolmen kilpailun minikiertue, ja Kläbo päättää tiistaina, matkustaako Koillismaalle.

Viikko sitten Oloksella perinteisen hiihtotavan kympin voittanut Simen Hegstad Krüger oli Beitostölenissä yhdeksäs. Oloksella hän kukisti esimerkiksi Iivo Niskasen yli 20 sekunnilla.

Östberg palasi laduille

Parin kauden ajan terveysmurheista kärsinyt Ingvild Flugstad Östberg palasi lauantaina kilpaladuille vajaan vuoden tauolta ja oli kolmas Beitostölenin naisten kympillä. Östberg, 32, oli valtaosan viime kaudesta sivussa, vaikka kilpaili kauden alussa Rukalla, Lillehammerissa ja Davosissa. Kesällä 2020 hänen jalassaan oli rasitusmurtuma.

Naisten kympin voitti suvereenisti Anne Kjersti Kalvå. Hän hiihti kympin 31,7 sekuntia nopeammin kuin kakkoseksi ehtinyt Heidi Weng.