Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Ylivoimallaan yllättänyt Olli Ahonen ja Johanna Matintalo juhlivat sprinttivoittoja

Viime talven arvokisamitalistit Krista Pärmäkoski ja Joni Mäki karsiutuivat kuuden parhaan finaaleista Taivalkosken Suomen cupin sprintissä. Kumpikaan ei tuntunut olevan huolissaan, vaikka maailmancup kolkuttelee jo ovella. Ensi viikolla Kuusamossa kilpaillaan maailmancupin avauskisat perjantaista sunnuntaihin.

Pärmäkoski arvioi Ylen tv-haastattelussa, että hiihtäminen ei ole vielä "valmista tekemistä", mutta hän on luottavainen.

Mäki avasi kilpailukautensa vasta kotimaan kolmantena kisaviikonloppuna, sillä hänen harjoituskautensa on ollut sairastelun takia rikkonainen.

– Päivän positiivinen oli se, että päästiin viivalle. Ei se niin huonoa ollut, mutta jätin välierässä ratkaisun liian loppuun, Mäki sanoi Ylelle.

Ahosen hiihto tuntui helpolta

Taivalkoskella perinteisen hiihtotavan sprinttifinaaleissa juhlivat Johanna Matintalo ja Olli Ahonen. B-maajoukkueen hiihtäjä Olli Ahonen yllättyi miesten kisan ylivoimaisesta voitostaan, sillä jo aika-ajon kakkossija oli hänelle uran paras noteeraus perinteisen hiihtotavan sprinteissä.

– Koko päivä oli jotenkin helppo hiihtää, Ahonen kertoi Hiihtoliiton äänitteessä ja toivoi pääsevänsä kisaamaan myös Rukalla.

Ahosen veljeksillä oli Taivalkoskella juhlapäivä, sillä Olli ja Ville Ahonen hiihtivät kaksoisvoittoon. A-maajoukkueeseen kuuluva Ville Ahonen tuli maaliin 1,52 sekuntia veljensä perässä. Kolmanneksi hiihti Pohti SkiTeamin Juuso Haarala 1,93 sekuntia voittajalle hävinneenä.

Matintalo tyytyväinen avauskisaansa

Pöytyän Urheilijoita edustavalle Matintalolle kilpailu oli kauden avaus, ja voitto lämmitti.

– Hiihto parani loppua kohden, mutta toivon, että pystyn ensi viikonloppuna Rukalla parantamaan vauhtia napsun, Matintalo sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Taivalkoskella Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjät ottivat sijat kaksi ja kolme. Katri Lylynperä oli toinen 0,66 sekunnin erolla voittajaan ja Jasmin Kähärä kolmas hävittyään Matintalolle 1,41 sekuntia.