Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Barcelonan valmentaja Xavi ymmärtää Piquen päätöksen – "Kun et enää ole yhtä tärkeä tai hyödyllinen joukkueelle..."

Espanjan jalkapallojätin Barcelonan pitkäaikainen luottopuolustaja Gerard Pique kertoi torstaina päättävänsä uransa, ja Barcan päävalmentaja Xavi Hernandez ymmärtää kokeneen pelaajan päätöksen. Itsekin huipulla pitkään pelannut Xavi kuvaili perjantaina, kuinka 35-vuotias Pique ei enää tunne olevansa niin "tärkeä tai hyödyllinen joukkueelle" kuin ennen.

Urallaan huimat määrät mestaruuksia kahminut Pique on kotiyleisön edessä viimeistä kertaa lauantaina Barcan kohdatessa Almerian, ja tiistain vieraspelissä Osasunassa hän on vielä käytettävissä. Pique on pelannut tällä kaudella vain viidessä liigapelissä pudottuaan Barca-topparien nokkimisjärjestyksessä Jules Kounden, Ronald Araujon, Eric Garcian ja Andreas Christensenin taakse.

– Tilanne on hankala hänelle, ja uran lopettaminen on edessä. Se kun pelaa vähemmän, on vähemmän tärkeä, minäkin kävin tuon läpi pelaajaurallani, ja silloin on normaalia astua sivuun. Hän ansaitsee kaiken kunnian ja ylistyksen, hän on seuralegenda, Xavi sanoi lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Espanjalaismedian mukaan Xavilla oli merkittävä rooli Pique päätöksessä, sillä Xavi kertoi jo kesällä veteraanipuolustajalle, että tällä tuskin on kovinkaan paljon käyttöä tällä kaudella. Xavi ei paljastanut yksityiskohtia, mutta myönsi, että tuo oli yksi hänen vaikeimmista hetkistään valmentajauralla.

– Me keskustelimme kauden alkaessa, ja kerroin hänelle aikomuksistani. Se oli yksityinen keskustelu, ja yksi vaikeimmista päivistä urallani. Ja vaikeaa tämä on nytkin, olimme joukkuetovereita (Barcassa) ja pidän häntä niin suuressa arvossa. Ja kun et ole enää niin tärkeä tai hyödyllinen joukkueelle, se tuntuu pahalta.

Pique lupaili jäähyväisvideollaan tulevansa vielä joskus takaisin seuraan, ja hän on aiemmin kertonut haluavansa Barcelonan puheenjohtajaksi joskus tulevaisuudessa. Xavilta löytyy ainakin tukea.

– Gerard voi olla ihan mitä vain hän haluaa. Hänellä on kapasiteettia ja sellainen persoonallisuus, ettei tuosta ole epäselvyyttäkään.