Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

FIS teki odotetun päätöksen: Venäjän ja Valko-Venäjän kilpailukielto jatkuu talviurheilussa

Kansainvälisen hiihto- ja lumilautailuliiton FIS:n hallitus vahvisti lauantaina järjestetyssä syyskokouksessaan, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ja joukkueet voi osallistua jatkossakaan liiton alaisiin kilpailuihin.

FIS perusteli päätöstä tiedotteessaan "kilpailujensa suoraselkäisyydellä, turvallisuudella sekä Kansainvälisen olympiakomitean suosituksilla". KOK suositteli kansainvälisiä urheilujärjestöjä sulkemaan Venäjän ja Valko-Venäjän kisatoiminnan ulkopuolelle, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopulla Ukrainaan.

FIS:n urheilijakomission toinen puheenjohtaja Martti Jylhä kertoi Twitterissä äänestäneensä urheilijoiden hyväksynnällä rajoituksen jatkamisen puolesta.

– Henkilökohtainen kantani on ollut ehdoton helmikuusta alkaen. Kilpailullisesti tilanne on luonnollisesti ikävä, mutta urheilu ei ole erillinen osa muusta yhteiskunnasta. Toivon tämän päätöksen myötä urheilijoille keskittymisrauhaa tulevan kauden ajalle, Jylhä tviittasi.