Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK taipui Halmeen ja Bäckmanin hyvästellessä kotikatsomon

Ykköseen putoava HIFK pelasi toistaiseksi viimeisen kotiottelunsa jalkapalloliigassa, kun se hävisi IFK Mariehamnille 2–3. HIFK:n peliuransa päättävät konkarit Jukka Halme ja Jani Bäckman hyvästelivät vuoroin kapteeninauhaa kantaen 865 katsojan kotikatsomon tyylillä ja tunteella.

Edellisen ottelun jälkeen HIFK:sta väistyneen päävalmentaja Mixu Paatelaisen sijaan helsinkiläisiä luotsasi Teemu Kankkunen. HIFK:n kausi päättyy tulevana viikonloppuna vieraspeliin FC Lahtea vastaan.

– Ei tullut kotivoittoa tänä vuonna. Kolme helppoa maalia annettiin, se on ollut meidän synti koko kauden, Kankkunen kertoi.

– Mitä on kylvetty, on tapahtunut jo aikaisemmin. Noin viimeisen neljän vuoden aikana on varmaan 150 henkilöä käynyt ja mennyt. Olemme hukanneet identiteetin, jatkuvuuden ja yhtenäisyyden. Tämä on ollut äärettömän raskas ja vaikea kausi. Olen tänä vuonna joutunut todistamaan sellaisia otteluita, jotka ovat suoraan sanottuna hävettäneet. Se on sattunut eniten.

IFK Mariehamn tavoittelee vielä alemman jatkosarjan eli Haastajasarjan kärkisijoja ja sitä myöten paikkaa eurolopputurnaukseen. Se kohtaa ensi sunnuntaina kotonaan VPS:n.