Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ohi on, juuri oikeaan aikaan – armeijan jälkeen sambaa ja rumbaa riittää jäällä

Jäätanssin olympiakävijät Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saivat hienosta viime kaudesta paljon oppia tulevaisuuteen, mutta lähtökohdat uuteen kauteen poikkesivat muutenkin aiemmasta.

Versluis kotiutui hiljattain armeijasta.

– Armeija on tuonut haasteita valmistautumiseen, mutta on pyritty harjoittelemaan, Versluis sanoi perjantaina Espoossa kauden avauskilpailun Finlandia Trophyn aattona.

– Olemme harjoitelleet sen minkä pystyy. Ei saa mennä yli. On ollut tasapainottelua, Turkkila lisäsi.

Puhe soljui vuorotellen, kuten jäätanssiparille sopiikin.

– On kuunneltu omaa kroppaa. Vaikeina hetkinä on pysähdytty ja otettu rauhallisesti, Versluis sanoi.

– Ei ollut optimaalisin valmistautuminen, mutta nyt se on tehty. Minähän en siellä (armeijassa) ollut, Turkkila naurahti.

– Henkisesti olit.

– Elän totta kai parin mukana, mutta vaikuttaa itseenkin. Minä olin jäällä ja yritin työstää asioita. Olisi ollut kiva olla jäällä parin kanssa.

Versluis kertoi toipuneensa armeijasta, mutta jossain vaiheessa kuormitus hirvitti. Takana oli olympialaisten (15. sija) ja MM-kilpailujen (12) kuorruttama kausi, jonka jälkeen piti tehdä uusi ohjelma.

– Oli haastavaa, kun viime kausi oli niin pitkä. Teimme suoraan ohjelmakoreografiat, eikä tullut kunnon taukoa tai lomaa.

"Kiva päästä revittelemään"

Syyskauden ohjelmaan Turkkila ja Versluis ovat merkanneet isoin kirjaimin kaksi gp-kilpailua. EM-kilpailut tammikuussa Espoossa ja MM-kilpailut maaliskuussa Japanissa kiinnostavat myös.

Finlandia Trophyyn ei ole tarkkoja tavoitteita.

– Ihana avata kausi kotiyleisön edessä, tuoda uudet ohjelmat ja saada palautetta. Sitten harjoittelemaan lisää, Turkkila sanoi.

– Tavoitteena on nauttia esiintymisestä yleisön edessä, Versluis sanoi.

Lauantain rytmitanssissa on luvassa sambaa ja rumbaa.

– Kiva päästä revittelemään. Se on räväkkä, Turkkila kuvaili rytmitanssia.

– Lattarirytmit ovat tuttuja. Olemme tehneet niitä aikaisemmin. Oli helpompaa lähteä rakentamaan uutta, Versluis täydensi.

– Siinä on iso kontrasti vapaaohjelmaan, Turkkila viittasi sunnuntain vapaatanssiin.

Pakolliset jutut alkuun

Armeija tuli tutuksi myös kotimaisen kakkosparin Juho Piriselle, joka avasi jo kauden Yuka Oriharan kanssa Slovakiassa.

– Haluamme parantaa viime viikonlopusta, Pirinen viittasi pistein 165,32 saavutettuun neljänteen sijaan.

Pirinenkin suoritti varusmiespalveluksen urheilujoukoissa Helsingin Santahaminassa, joten ohjelma oli urheilijoille räätälöity. Silti kuormitus askarrutti.

– Menimme keväällä palvelukseen ja teimme heti alkuun kaikki pakolliset jutut. Kevät oli todella tiivis, emmekä luistelleet paljon huhti-toukokuussa.

Hänellä ja Oriharalla on hyviä muistoja Espoosta vuoden takaa ja jälleen näyttöhaluja.

– Olosuhteisiin nähden kauteen valmistautuminen meni hyvin, vaikka Juho oli armeijassa. Haluamme tehdä täällä hyvät ohjelmat, Orihara sanoi.