Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klopp kaipaa Liverpoolilta paluuta "ennalta-arvaamattomuuteen"

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kautensa yllättävän takellellen aloittaneen Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp kaipaa joukkueeltaan paluuta tietynlaiseen "ennalta-arvaamattomuuteen". Seitsemästä pelistään vain kaksi voittanut ja 10 pisteellään sarjassa yhdeksäntenä oleva Liverpool jatkaa liigakauttaan sunnuntaina, kun vastaan asettuu sarjakärki-Arsenal. Kahdeksasta pelistään seitsemän voittanut Arsenal on sunnuntain vieraitaan edellä 11 pistettä.

Saksalaisvalmentaja Klopp käytti totutun 4–3–3-järjestelmän sijaan 4–2–3–1:tä tai 4–4–2:ta tiistaina, kun Liverpool kaatoi Mestarien liigassa skottiseura Rangersin. Klopp sai perjantain tiedotustilaisuudessa vastata, oliko tuossa Liverpoolin tulevaisuuden systeemit jo nähtävissä.

– Meille on tärkeintä, että meistä tulee taas ennalta-arvaamattomia. Ja siihen tarvitaan erilaisia järjestelmiä, Klopp mietti.

Kloppin mukaan kaikkiin pelijärjestelmiin mahtuu heikkouksia, mutta se mitä luotsi porukaltaan haluaa, on epävarmuuden luominen vastustajien mieliin.

– Ei tuo (4–3–3) ole ainoa, mitä voimme pelata. Nyt (käytössä) oli 4–4–2. Ja aina kun systeemejä nimetään, kysytään "onko se 4–3–3 vai 4–5–1? Onko se 4–4–2 vai 4–2–3–1?". Ei tästä tarvitse sen monimutkaisempaa tehdä, mutta tietenkin meillä on käytettävissä eri järjestelmiä ja meidän on valittava paras tulevaa vastustajaa vastaan, tai meille sillä hetkellä paras. Mutta joo, meidän on oltava ennalta-arvaamattomampia, ehdottomasti, Klopp päätti sanallisen pyörittelynsä.