Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dusktodawn Boogie ja Sarikan ylivoimavoittajia Villinmiehen Tammakilpailuissa

Perinteikkäät Villinmiehen Tammakilpailut ajettiin lauantaina Lappeenrannassa. Vuonna 2018 syntyneiden lämminverihevosten tammakilpailussa paras oli selkeänä etukäteissuosikkina matkaan lähtenyt Kenneth Danielsenin valmentama ja Olli Koivusen ohjastama Dusktodawn Boogie. Se joutui tekemään työt matkalla toisen radan vetojuhtana, mistä karkasi lopulta ylivoimavoittoon uudella kilpailuennätyksellä 12,1a/2100 metriä.

– Taktisesti lähtö meni jopa paremmin mitä odotin, ohjastaja Koivunen totesi voittajaseremonioissa.

– On tämä hevonen vain aivan käsittämättömän hieno. Matkalla tunsin koko ajan, että heti kun haluan, tämä karkaa vastustajiltaan, Koivunen lisäsi.

Dusktodawn Boogien on tarkoitus kilpailla seuraavaksi kasvattajakruunussa, kunnes se lähtee kilpailemaan talveksi Ranskaan. 42 000 euron ensipalkinnon voittaneen tamman on kasvattanut Häijään Oriasema ja 4-vuotiaan omistaa First Ready Cash Liedosta. Tähtitamman hoidosta vastaa Päivi Pihlgren.

"Sarikan meni keulassa hyvällä paineella"

Timo Korvenheimon valmentama Sarikan kuittasi suomenhevosten tammakilpailusta 26 000 euron ykkösrahat keulapaikalta tuloksella 27,3a/2100 metriä. Se haki keulat 23,5-vauhtisen avauspuolikkaan päätteeksi, jonka jälkeen teki kärkipaikalta hurjan näytöksen karaten voittajaksi.

– Koko ajan Sarikan meni keulassa hyvällä paineella ja voitti lopulta todella varmasti, ohjastuksesta vastannut Santtu Raitala sanoi.

Sarikanin on kasvattanut Onni Sillanpää, joka on myös hevosen omistaja. Kirsi Simi toimii 5-vuotiaan tamman hoitajana.

Raitala ohjasti Lappeenrannassa peräti neljä voittoa, sillä voittojen arvoisesti onnistuivat myös Global Withdrawl ja Nazareth sekä ravien avauspuolen lähdöissä voittanut Alien Hill.

Toto75-lähdöissä voittojen muodossa onnistuivat myös Samuli Innasen valmentama Infinito, Olavi Nisosen Pauhis ja Teemu Okkolinin Safööri.

Toto75-pelissä seitsemän oikein tietäjät palkittiin 3 167,39 euron arvoisesti. Kuudella oikein sai 33,11 euroa ja viidellä 3,05 euroa.