Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kontiolahti taipui MM-isännyysvalinnassa – ampumahiihdon MM-2027 kisataan Otepäässä

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU myönsi kongressissaan perjantaina vuoden 2027 MM-kisojen isännyyden Viron Otepäälle. Kisoja haki myös Kontiolahti, mutta IBU:n kongressi tuki liiton hallituksen esittelemää vaihtoehtoa eli Otepäätä, jolle MM-kisaisännyys on ensimmäinen.

– Onnittelemme Otepäätä. Meillä oli tiukka kamppailu kisaisännyydestä, ja tällä kertaa IBU halusi antaa mahdollisuuden uudelle MM-kisamaalle, Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki totesi tiedotteessa.

Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen puolestaan ilmoitti, että Kontiolahti valmistautuu hakemaan MM-kisaisännyyttä uudestaan kahden vuoden päästä. Kontiolahdella kisattiin MM-tunnelmissa viimeksi vuonna 2015.

– Syksyllä 2024 IBU jakaa MM-isännyydet vuosille 2028 ja 2029. Lähdemme valmistautumaan uuteen hakukierrokseen, Turunen kertoi tiedotteessa.

Ensi talven MM-ampumahiihdot järjestetään Saksan Oberhofissa helmikuussa. Vuonna 2024 MM-mitaleita ratkotaan Tshekin Nove Mestossa ja vuonna 2025 Sveitsin Lenzerheidessa.

Venäläisten ja valkovenäläisten panna jatkuu

IBU:n kongressi päätti jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliittojen sulkemista kansainvälisestä toiminnasta. Suljetussa lippuäänestyksessä pannan jatkumista tuki 40 jäsentä ja yksi äänesti vastaan.

Osallistumiskielto jatkuu toistaiseksi, "kunnes tietyt ehdot täyttyvät". Myös yksittäisten venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden osalta kielto IBU:n tapahtumiin pysyi voimassa.

IBU miettii kieltoa seuraavan kerran seuraavassa kongressissaan, ja liitto vaatii, että Venäjän ja Valko-Venäjän ampumahiihtoliitot sanoutuvat irti Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Liittojen kuuluu myös varmistaa, että niiden toimihenkilöitä tai urheilijoita ei ole aktiivisesti mukana Venäjän asevoimien toiminnassa, eivätkä he ota mitään roolia sotatoimissa.