Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PSG-kaksikon irvailu junamatkailusta kääntyi seuraa vastaan: "Heidän pitäisi tunnistaa, millaisessa maailmassa me jo elämme"

Ranskalaisen jalkapalloseura PSG:n päävalmentaja Christophe Galtier ja tähtipelaaja Kylian Mbappe saivat kritiikkivyöryn päälleen, kun he pilkkasivat alkuviikolla ehdotusta matkustaa lyhyet pelimatkat junalla yksityislentokoneen sijasta. Ranskan junayhtiö SNCF oli ehdottanut seuralle raiteilla liikkumista.

Mbappe piti ehdotusta junamatkoista niin huvittavana, että nauroi tiedotustilaisuudessa katketakseen. Galtier heitti sarkastisesti, että seura tutkii mahdollisuutta liikkua hiekkarannoilla käytettävillä purjelaudoilla.

Ranskalaiset poliitikot eivät pitäneet kaksikon irvailusta. Etenkään aikana, jona Eurooppa on energiakriisissä, ja ilmastonmuutos vaikuttaa Euroopankin säätilaan.

– Heidän pitäisi tunnistaa, millaisessa maailmassa me jo elämme. Ilmastonmuutos ei ole jokin tulevaisuuden uhkakuva vaan nykypäivän realismia, kommentoi Ranskan pääministeri Elisabeth Borne.

PSG matkusti viikonloppuna vieraspeliinsä Nantesiin lentäen, vaikka 380 kilometrin matkan olisi voinut taittaa luotijunalla alle kahdessa tunnissa. Seuran paitasponsori on qatarilainen lentoyhtiö.

Tiistaina Galtier pyysi anteeksi seuran kukistettua italialaisen Juventuksen 2–1 miesten Mestarien liigan avauksessa.

– Otan ilmastonmuutoksen vakavasti ja ymmärrän vastuumme. Vitsi oli huonosti ajoitettu, ja kadun sitä, Galtier sanoi.

Monet jalkapallon seurajoukkueet Espanjassa, Italiassa ja Englannissa matkustavat säännöllisesti junalla. Suurseuroista näin tekevät muun muassa Juventus ja Liverpool.