Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen huippupelaaja Esa Jussila nousee salibandymaajoukkueen päävalmentajaksi

Salibandyliitto on nimennyt Esa Jussilan Suomen miesten salibandymaajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Tehtävässä Petteri Nykkyä seuraavan Jussilan valmennussopimus kattaa vuodet 2023–2024 ja sisältää option vuosista 2025–2026.

Jussilan päätähtäin on vuoden 2024 MM-kisoissa, jotka pelataan Malmössä. Maajoukkue pelaa Nykyn johdolla vielä tämän vuoden MM-turnauksen marraskuussa Sveitsissä.

– Olen erittäin otettu ja kiitollinen valinnasta, luottamuksesta ja mahtavasta mahdollisuudesta, Jussila kiitteli Salibandyliiton tiedotteessa.

Joensuulainen Jussila, 42, toimi pelaajaurallaan Suomen maajoukkuekapteenina ja voitti MM-kultaa 2008 ja 2010. Hyökkääjä edusti Suomea kaikkiaan seitsemässä MM-turnauksessa, joista heltisi myös neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Valmennuskokemusta Jussila on kerännyt Sveitsistä. Hän kuului Sveitsin maajoukkueen valmennusryhmään vuosina 2013–2021.

– Kun jäin pois Sveitsin maajoukkueen valmennustiimistä, ja tällainen mahdollisuus tuli eteen Suomessa, niin tarrasin mahdollisuuteen kaksin käsin kiinni. Hain sillä oletuksella, että olen paras vaihtoehto tehtävään. Se mitä tehdään, tehdään täysillä. Lopputulema on sitten se, mitä ansaitaan, Jussila sanoi.

Uusi päävalmentaja kuvailee itseään tunnolliseksi ja pelaajalähtöiseksi luotsiksi.

– Tärkeintä on, että pelaajat kohdataan yksilöinä ja ihmisinä eikä pelkästään tuloksentekijöinä. Pyrin luomaan sellaisen ympäristön ja ilmapiirin, jossa jokainen pystyy antamaan parhaansa pöytään.

Pelaajana kahta Sveitsin mestaruutta juhlinut Jussila edusti kotimaan liigassa Joensuun Josbaa ja Espoon Oilersia.