Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK taistelee Eurooppa-liigan lohkopaikasta ja entistä suuremmista rahoista, kun vastaan asettuu Silkeborg

HJK isännöi torstaina jalkapallon Eurooppa-liigan viimeisessä karsintavaiheessa tanskalaista Silkeborgia, eikä otteluparista puutu panosta. Pääsy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen toisi helsinkiläisseuralle Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta palkintorahaa 3,6 miljoonaa euroa.

HJK on jo varmistanut paikkansa Konferenssiliigassa. Pääsy Konferenssiliigan lohkovaiheeseen tuo HJK:lle noin kolme miljoonaa euroa.

– Laadukas vastustaja, jolla on selkeä pelitapa. He syöttelevät paljon ja etenevät maltillisesti linja kerrallaan. He osaavat tunnistaa hyvin luomansa tilat kentällä ja pystyvät vaihtamaan nopeasti rytmiä hyökätessä.

– Todennäköisesti pallo tulee olemaan enemmän heidän hallussaan, ja meidän täytyy puolustaa keskustaa todella tiiviisti ja tarkasti, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi Silkeborgista helsinkiläisseuran kotisivuilla.

Nousijaseura Silkeborg sijoittui viime kaudella Tanskan liigassa kolmanneksi. Tällä hetkellä joukkue on Tanskan liigassa kakkosena, kun takana on viisi pelikierrosta.

HJK kertoi kotisivuillaan, että kokeneet Joona Toivio ja Paulus Arajuuri sekä nuori Miska Ylitolva ovat palanneet täyteen harjoituskuntoon. HJK:lta ovat torstain ottelusta varmuudella sivussa Manuel Martic, Valtteri Moren, Roope Riski ja Aapo Halme.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Silkeborgin kotikentällä. Silkeborg on osoittanut tällä kaudella vaarallisuutensa kaatamalla Tanskan liigassa Midtjyllandin, Bröndbyn ja Aalborgin.

Otteluparin avausosa alkaa torstaina Helsingissä kello 19.