Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sara Kuivisto ja Joonas Rinne keskimatkojen tuplamestareiksi – "Keväällä mietin, pääsenkö edes puolustamaan mestaruuksia"

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto ja Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne huipensivat Kalevan kisojen viikonloppunsa sunnuntaina 800 metrin Suomen mestaruuksiin. Perjantaina Kuivisto ja Rinne olivat nopeimmat 1 500 metrillä.

– Olen mielettömän tyytyväinen viikonloppuun. Keväällä mietin, pääsenkö edes puolustamaan mestaruuksia, matkojen Suomen ennätysnainen Kuivisto summasi.

Kuivisto ryskytti viime vuonna Tokion olympialaisissa 800 metrin Suomen ennätykseksi 1.59,41 ja 1 500 metrin Suomen ennätykseksi 4.02,35.

Valmistautuminen MM- ja EM-kauteen ja koko alkukausi menivät pilalle suolistoloisen takia. Lisäksi Kuiviston puoliso loukkaantui vakavasti maantiepyöräilykilpailussa.

Kuivisto palasi kilparadalle heinäkuun lopussa Jyväskylässä ja on toiveikas EM-kilpailujen suhteen. Sinne pääsemiseksi hän antoi näytöt jo viime vuonna.

– Tämä viikonloppu oli todella hyvä harjoitus, hyväntuulinen juoksija sanoi.

Kuivisto kellotti voittoajan 2.04,12. Hän ja toiseksi tullut Espoon Tapioiden Eveliina Määttänen irtosivat karkuun vasta parisataa metriä ennen maalia.

– En viitsinyt lähteä vetämään, Kuivisto kuittasi.

"Ei oltu sovittu mitään taktiikkaa"

MM-kävijä Määttänen urakoi Joensuussa myös 400 metrin kilpailussa, joten entisellä 400 metrin aiturilla riitti puuhaa ennen nykyistä päämatkaa 800:aa metriä.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä viikonlopun kisaurakan päälle. Loppukiri irtosi hyvin.

Määttänen (2.05,12) ei pärjännyt lopussa Kuivistolle, joka on keskimatkojen konkari.

– Odotin, milloin tulee ratkaisu. Ei oltu sovittu mitään taktiikkaa, vaan kisa meni kuten arvelin.

Kuivisto ja Määttänen ovat molemmat tyytyväisiä, kun he kirittävät toisiaan kahdella ratakierroksella. Määttänen vasta opettelee, mutta SM-hopea maistui.

– Eiköhän tämä ole alku, että saamme sparria toisistamme, Määttänen jutteli.

Turun Urheiluliiton Viola Westling juoksi pronssille ajalla 2.05,38.

"Joonas on kova kilpailija"

Miesten 800 metrillä Kenttäurheilijat 58:n Ville Lampinen tavoitteli rohkeasti ensimmäistä SM-kultaansa sitten vuoden 2017, mutta matkan viime vuosien ykkösmenijä Rinne puristi voittoon ajalla 1.51,65.

– Sain pistää parastani. Mestaruus maistuu. Tätä voi kuvailla hermopeliksi, EM-kilpailuihin lähtevä Rinne kertoi.

– Ajattelin, etten voi päästää Villeä senttiäkään edelle.

Lampinen (1.52,10) myönsi pettymyksen.

– Ei voi mitään. Kun toinen tulee ohi lopussa enkä pysy edellä, niin oikea mies voitti. "Kasi" on tuollaista. Tavoite oli päästä ykkösenä loppusuoralle ja pääsinkin. Mahdollisuus voittoon annettiin. Oikea mies voitti, Lampinen tunnusti rehdisti.

Mikä tekee Joonaksesta noin kovan tällä matkalla?

– Joonas on kova kilpailija. Sen hän on osoittanut vuosien saatossa, Lampinen vastasi.

Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen oli kolmas ajalla 1.52,28.