Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Miia Silman iloitsi läpiviedystä ottelusta – seitsenottelija saavutti toisen kerran peräkkäin Suomen mestaruuden

Tampereen Pyrinnön seitsenottelija Miia Sillman voitti odotetusti naisten 7-ottelun yleisurheilun Kalevan kisoissa Joensuussa. Sillman summasi kauden toisessa täydessä ottelussaan 5 775 pistettä ja saavutti toisen Suomen mestaruutensa viimevuotisen jatkoksi.

– Pisteitä kun katsoo, ei voi iloita, mutta jokainen läpiviety ottelu on hieno juttu. Tällaisen kauden jälkeen oli hienoa viedä ottelu loppuun. Tämä oli taas pieni virstanpylväs, Sillman jutteli.

– Ensimmäinen päivä oli huono, mutta toinen meni paremmin. Ensimmäisenä päivänä näkyi, miten rikkonainen vuosi on ollut. Kakkospäivä oli positiivinen ja sain hyviä suorituksia. Pituus meni hyvin, 613 leiskauttanut Sillman nosti esiin ja mainitsi, että oli vähällä osallistua myös Kalevan kisojen pituushyppykilpailuun.

Hän oli hyytyä päätöslajin 800 metrin loppusuoralla.

– Hapotti aika lailla. Jaksoin hyvin 700 metriä Jessican (Rautelin) perässä. Sitten takareidet huusivat maaliviivaa lähemmäksi, Sillman tuumi.

Työharjoittelu odottaa

Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö (5 600) otteli toiseksi ja Esbo IF:n Rautelin (5 292) kolmanneksi.

Sillman otteli seitsemän lajia edellisen kerran Puolassa toukokuussa ja summasi silloin pisteet 5 887. Hän kuvaili nykyistä terveystilannettaan hyväksi.

– Ainakin Ruotsi-ottelu ja SM-viestit ovat edessä. Katsotaan sitten, onko muuta.

Sillman opiskelee kätilöksi, mutta ei luvannut vielä valmistumisaikaa.

– Syksyllä on aika paljon harjoittelua.

Arki on hektistä, kun tiukkaan aikataulutetut opinnot pitää yhdistää huippu-urheilun kanssa.

– Tätä alaa ei voi opiskella etänä. Vielä ei ole keksitty robottia, joka auttaa lapsen maailmaan. Ammattiin oppii vain harjoittelemalla.