Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

HIFK painii talousvaikeuksissa mutta palkkasi Roman Eremenkon

Jalkapalloilija Roman Eremenko on solminut Veikkausliigajoukkue Helsingin IFK:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, kertoo seura tiedotteessaan.

HIFK:n mukaan Eremenko liittyi seuran harjoitusvahvuuteen muutama viikko sitten, mistä seurasi nyt allekirjoitettu pelaajasopimus.

– Tulin harjoittelemaan seuraan pari viikkoa sitten, ja asia johti toiseen, ja nyt olemme tässä tilanteessa. Yritän auttaa parhaalla mahdollisella tavalla joukkuetta, Eremenko sanoo tiedotteessa.

Kesäkuussa kävi ilmi, että HIFK olisi vaarassa ajautua konkurssiin ja tarvitsisi kipeästi uutta rahoitusta.

HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori avaa myöhemmin julkaistussa tiedotteessa, miten Eremenkon kaltaiseen vetonaulaan oli varaa.

– Lähteneet pelaajat ovat avanneet budjettiimme mahdollisuuden rakentaa joukkuetta.

– Roman Eremenkon sopimus on iso juttu meille, ja olen varma, että yleisöä kiinnostaa nähdä yksi kautta aikojen parhaista suomalaispelaajista Veikkausliigassa.

– Mutta myös Roman menee pelaajabudjettimme sisään. Raha ei ollut hänelle kynnyskysymys – se oli halu pelata ja auttaa Mixua (Paatelainen) sekä koko HIFK:ta tässä taistelussa, joka jatkuu maanantaina Interiä vastaan, Salmivuori taustoittaa.

HIFK:n tuoreen hankinnan sopeutumista helpottaa tuttu valmentaja Paatelainen, joka oli Eremenkon huippuvuosina maajoukkueen peräsimessä.

Tiedotteen mukaan Eremenko on joukkueen käytettävissä jo ensi maanantaina, kun HIFK kohtaa kotinurmellaan FC Interin.

Seura kertoi STT:lle, että Eremenkon kanssa on sovittu, ettei hän anna haastatteluja ennen maanantain ottelua.

Yksi Suomen parhaista

35-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut edellisen kerran maamme korkeimmalla sarjatasolla FF Jaron paidassa vuonna 2005, jonka jälkeen suurin osa peliajasta kului hänen synnyinmaansa Venäjän kentillä.

Edellinen sopimus FC Rostovin kanssa purettiin helmikuussa 2021, joten Eremenko on ollut pelitauolla.

– Positiiviset tunnelmat tällä hetkellä, pitkään aikaan en ole pelannut, ja siksi tuntuu hyvältä, Eremenko kommentoi tiedotteessa.

Parhaina pelivuosinaan Eremenko ehti edustaa miesten maajoukkuetta Huuhkajia 73 ottelussa ja teki niissä viisi maalia.

Palloliitto valitsi hänet Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi vuosina 2011 ja 2014, minkä lisäksi kauden 2014–2015 päätteeksi suomalainen arvostettiin Venäjän liigan parhaaksi pelaajaksi.

Eremenkon ura kääntyi laskuun, kun hän sai vuonna 2016 kahden vuoden kilpailukiellon kokaiinia sisältäneestä dopingnäytteestä. Sen jälkeen hän ei ole pelannut maajoukkueessa.