Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liigan hallituksen puheenjohtaja Hiltunen: Jokereilla ei ole oikotietä Liigaan

Jääkiekon KHL:stä vetäytyneen Jokerien pitää anoa kotimaisen Liigan lisenssiä viimeistään lokakuun lopussa, jos helsinkiläisseura haluaa Liigaan kaudeksi 2023–2024. Lisäksi Jokerien pitää lunastaa Liigan osake.

Liiga valotti tiedotteessaan keskiviikkona prosessia, joka Jokerien pitää käydä läpi palatakseen kotimaiseen pääsarjaan. Liiga korosti, ettei Jokereita varten ole luotu uutta reittiä hakea liigapaikkaa.

– Suhtaudumme Jokerien hankkeeseen positiivisesti, mutta mikäli hakemus jätetään, hakemus tulee käymään tiukan seulan läpi. Meillä on selkeät ja yksiselitteiset kriteerit, joiden on kaikkien täytyttävä, jotta Liiga hyväksyisi uuden osakkaan, kommentoi Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Hiltunen korostaa, ettei Jokereilla ole oikotietä Liigaan. Seuran mahdollinen liigahakemus etenee askel kerrallaan.

Toistaiseksi Jokerit tai mikään muukaan uusi seura ei ole hakenut lisenssiä kaudelle 2023–2024. Takaraja haulle on 31. lokakuuta.

Jos hakemus jätetään, Liigan lisenssitoimikunta arvioi hakemuksen ja selvittää juridiset ja taloudelliset taustat marras–joulukuussa. Toimikunta antaa suosituksensa SM-liigan hallitukselle, ja jos hakija on liigakelpoinen, liigahallitus kutsuu koolle yhtiökokouksen päättämään suunnatusta osakeannista ja sen ehdoista.

– Osakeantia seuraa osakassopimuksen hyväksyminen ja osakkeen lunastus. Lopputuloksena hakija hyväksytään SM-liiga Oy:n osakkaaksi, ja sille myönnetään liigalisenssi Liigaan kaudelle 2023–2024, Liiga kuvaa prosessia.

Talous ja urheilullisuus kuntoon

Liigan uusi toimitusjohtaja Kati Kivimäki arvioi, että mahdollisen uuden liigaseuran on vahvistettava nykyisten 15 joukkueen yhteisöä.

– Mikäli uusi organisaatio liittyy Liigaan, sen on ensin kyettävä hakemuksessaan osoittamaan valmiutensa toimia pääsarjatasolla laadukkaasti 15 muun seuran rinnalla. Tämä tarkoittaa sekä urheilullista että taloudellista suorituskykyä, Kivimäki sanoi.

Venäjä-kytkös ei käy

Toistaiseksi Jokerien omistuspohjan mahdolliset muutokset eivät ole selvillä. Entinen Jokeri-pelaaja, NHL-legenda Teemu Selänne lupaili Jokereihin liittyviä uutisia heinäkuussa.

– Tavoite on viedä Jokerit takaisin Liigaan ja saada Jokeri-perhe kasaan. Heinäkuun aikana tulee hyviä uutisia, Selänne sanoi heinäkuun alussa.

Jääkiekon SM-liiga Oy muistuttaa, missä kulkevat rajat suhteessa historiaan ja Venäjään.

– Osakkaiden kanta on selvä. Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään, Hiltunen korosti.