Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mansen kotiuttajahirmu Siri Eskolan välilyönti pitkitti Lännen voittoketjua

Naisten pesäpalloilun valtikka on tukevasti Lännen hallussa. Idän naisten tappio sunnuntaina Tampereella vuosittaisessa perinneottelussa oli jo 11:s peräkkäinen. Kotikentällään vihdoin pelaamaan päässyt naisten lyöjätilaston ylivoimainen ykkönen Siri Eskola, 24, upotti voittopallon toisen jakson viimeisenä lyöntinä kakkosväliin.

Itä joutui nöyrtymään lukemin 0–1 (1–3, 1–1). Ottelu oli ulkopelin juhlaa. Naisten pääsarjassa alkukaudesta jo toistasataa juoksua lyöneet Mansen Eskola (8+60) ja Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto (1+47) olivat ennen toisen jakson tasoitusjuoksua hukanneet kaikki yhteensä viisi kotiutuspaikkaansa.

Ottelun parhaana palkittiin pelin kaksi ensimmäistä juoksua samalla lyöntivuorolla heti ensimmäisessä vuoroparissa sivaltanut Janakkalan Janan kasvatti Anna Ala-Kauhaluoma, 19.

– Piti kysyä (kakkospelinjohtaja) Antti Vihtkarilta, että onko merkki todella päällä, naurahti Mansea edustava Ala-Kauhaluoma jälkimmäisestä näpykotiutuksestaan.

– Ulkopelissä ei ollut ihan oma tatsini päällä, mutta pelaamista helpotti, kun pääsin kotiuttamaan seurajoukkueen pelaajia, kakkosvahti Ala-Kauhaluoma kiteytti.

Yleisömäärä oli pettymys

Naisten Itä–Länttä on pelattu vuodesta 1961. Tampereella nähdyn 60. ottelun jälkeen voitot ovat Lännen hyväksi 32–25. Kaupin uuden stadionin houkuttelemaa 1 810 katsojan määrää saattoi pitää pettymyksenä.

Lännen vahva asema ei ole yllätys. Naisten sarjan kärkiviisikossa vain Jyväskylän Kirittäret on Idän puolelta. Valinnat tehdään kauden seuran mukaan, mutta naisten tämän kauden pääsarjapelaajista noin 75 prosenttia on Lännen seurojen kasvatteja.

– Tiesimme, että meillä on monipuolinen ryhmä. Siksi vaihdettiinkin tauolla aika paljon. Vaihdot oli kerrottu joukkueelle jo keskiviikkona. Alussa pelaamista helpotti, kun sisäpelin kärkiviisikko oli samasta seurasta (Manse), kommentoi Lännen pelinjohtaja Jarkko Pokela.

– Kiva, että oli etenijöitä juoksemassa ennen minua. Tässä pelissä kokemuksella ei ole niin suurta merkitystä. Pelin sujuminen on paljon päivästä kiinni, kuvaili Idän ykköspalkituksi vaihtolyöntitehoillaan (kl 7/8) ja kovilla tappoheitoillaan noussut Jyväskylän Kirittärien Eeva Mäki-Maukola, 27.

Ruotsia kentällä

Pelin erikoisuus oli Helsingin Roihuttarien sipoolaispelaaja Camilla Höglundin, 23, kenttähaastattelija Antti Haapasalolle ruotsiksi antama haastattelu.

– Vähän enemmän odotin pelistä juoksuja. Jostain syystä nyt jännitti paljon enemmän kuin vuosi sitten debyyttipelissäni, kommentoi Itä–Lännen historian ensimmäinen äidinkieleltään ruotsinkielinen pelaaja.

– Tämä oli itäsuomalaista ulkopelinyhjäämistä, mutta joukkue oli sen mukaan valittukin, virnuili Idän pelinjohtaja Arttu Jurvakainen.

Vuonna 2023 Itä–Länsi-tapahtuma nähdään Sotkamossa.