Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK:n piina päättyi Ilves-voittoon – ”Näytettiin, että meillä on jotain ylpeyttä”

Helsingin IFK joutui odottamaan kauden avausvoittoaan jalkapalloliigassa lähes kolme kuukautta, kunnes se viimein tuli keskiviikkona Tampereella.

Helsinkiläiset kaatoivat erittäin vaisun Ilveksen Ratinassa 1–0 (0–0) Jusif Alin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa iskemällä osumalla.

Isännät saivat vielä lisäajalla rangaistuspotkun, mutta Beto torjui Tuomas Ollilan yrityksen jaloillaan.

– Tämä oli henkisesti niin tärkeä juttu. Voiko olla makoisampaa, että ensin pallo pomppii meille voittomaalissa ja vielä pieni tunteiden vuoristorata tuohon loppuun, keskikentän pohjalle nostettu Sakari Mattila iloitsi.

HIFK:n taloudellisista vaikeuksista on uutisoitu laajasti viime viikkoina, ja lisää rahaa tarvitaan kipeästi.

– Ei me pelaajat tietenkään olla mitään robotteja. Mutta ei me voida vaikuttaa kuin siihen, miten me kannetaan HIFK:n logoa. Tänään me näytettiin, että meillä on jotain ylpeyttä, Mattila jatkoi.

Ilman toimitsijakiellossa ollutta päävalmentajaansa Toni Kalliota esiintynyt Ilves koki kuluvan kauden ensimmäisen pistemenetyksen Ratinan nurmella. Samalla päättyi 14 ottelun tappioton putki HIFK:ta vastaan.