Yhdysvaltain avointen mestaruus australialaiselle, suomalaisgolffari Castren jakaa 44. sijaa

Australian Minjee Lee on voittanut naisten golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen. Viimeisen kierroksen päätteeksi Suomen Matilda Castren päätyi jakamaan 44. sijaa.

Leen yhteistulos oli 271 lyöntiä (67+66+67+71) eli 13 lyöntiä alle parin. Toiseksi sijoittuneen, Yhdysvaltain Mina Harigaen tulos oli yhdeksän alle parin (64+69+70+72=275).

Castren käytti neljällä kierroksella yhteensä 292 lyöntiä (69+74+74+75) eli hänen tuloksensa oli lopulta kahdeksan yli parin. Suomalaisen paras kierros oli aloituskierros, jonka päätteeksi hän oli kisan kymmenen parhaan joukossa.

Päätöskierros oli golffarin tiedotteen mukaan tehty erittäin vaikeaksi.

– Minusta tuntuu, että USGA (Yhdysvaltojen golfliitto) ei halunnut yhtä ainutta alle parin kierrosta tänään. Lipunpaikat olivat ihan kreisit, Castren sanoi tiedotteessa.

Suomalainen teki päätöskierroksella yhteensä neljä bogia.

– Tuuli oli tosi vaikea ja puuskittainen. Oli usein kahden mailan välillä ja piti monta kertaa odottaa, että tuuli tyyntyy tai vaihtaa suuntaa. Se vaikeutti peliä tosi paljon.

Rangaistuslyönnit poistettiin

Kolmannella kierroksella Castrenille annettiin kaksi rangaistuslyöntiä, jotka golffarin tiedotteen mukaan myöhemmin poistettiin.

– Jäi ihan hyvä maku suuhun, kun sai sen rangaistuksen poistettua. Nyt voi olla ihan hyvillä mielin, vaikka ei ollutkaan ihan paras viikonloppu. Nyt on taas yksi major pelattu. Täällä oli niin iso potti, niin oli kiva tehdä cut. Tulee vähän tilille rahaakin.

Turnauksen palkintoarvo on yhteensä 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.