Tampere ja Riika jättivät hakemuksen ensi vuoden MM-jääkiekon yhteisisännyydestä – hakemus ainoa, IIHF:ltä isännyyspäätös perjantaina

Miesten MM-jääkiekon pelaaminen Suomessa ensi vuonnakin on enää viimeistä sinettiä vaille varmaa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ilmoitti tiistaina, että Suomi ja Latvia ovat jättäneet hakemuksen vuoden 2023 MM-kisojen yhteisisännyydestä. Kisat pelattaisiin Tampereella ja Riiassa.

Hakemus on tällä hetkellä ainoa. Unkari ja Slovenia ovat ottaneet yhteishakemuksensa pois Unkarin jääkiekkoliiton jäätyä ilman maan hallituksen antamia takeita kisojen järjestämisestä. IIHF päättää ensi vuoden MM-järjestäjän tai -järjestäjät vuosikokouksessaan perjantaina. Kisapäivämäärät ovat 12.–28. toukokuuta 2023.

IIHF päätti huhtikuun lopulla, ettei ensi vuoden MM-kisoja pelata Venäjän Pietarissa. Venäjä ja maata tukeva Valko-Venäjä ovat toistaiseksi suljettu kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle Ukrainan sodan takia.

Ensi vuoden kisojen ohella IIHF päättää perjantaina vuoden 2026 miesten MM-isännyydestä. Sveitsi on ainoa hakija tuon vuoden kisoille.

Vuosien 2024 ja 2025 kisajärjestäjät on päätetty jo aiemmin. Vuonna 2024 pelataan Tshekin Prahassa ja Ostravassa, vuonna 2025 MM-huumaa koetaan Ruotsin Tukholmassa ja Tanskan Herningissä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat