Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nico Salo osaa pelata myös puolustajana – Classic siirtyi finaalisarjassa johtoon

Miesten salibandyliigassa viisi edellistä mestaruutta voittanut Tampereen Classic näytti sunnuntaina osaavansa pelata kaikilla tyyleillä ja vajaamiehisenäkin.

Vaikka rivistä puuttui kolme puolustajaa, joukkue kaatoi Nokian KrP:n 8–3 F-liigan kolmannessa loppuottelussa ja johtaa nyt voitoin 2–1.

Normaalisti ykkösketjun hyökkääjänä pelaava Nico Salo siirtyi puolustajaksi. Hän teki ottelun ainoan jäähyn aikana voittomaaliksi jääneen 4–2-osuman ylivoimalla toisen puolustajan Mikko Leikkasen syötöstä.

– Ei ollut sovittu kuvio. Se oli aika tyypillinen pleijarimaali, kotijoukkueen Salo kuvaili maalin edestä survottua osumaansa.

Salon mielestä puolustajana pelaaminen sopii hänelle.

– Se on tietenkin erilaista kuin hyökkääjänä pelaaminen. Mutta sujui mielestäni aivan hyvin, Salo lisäsi.

Salon tehosaldo oli +5, hän oli kentällä viiden Classicin maalin aikana eikä omiin mennyt ainuttakaan. Sama saldo oli pakkipari Leikkasella sekä ykkösketjun pelaajista kolme maalia tehneellä Sami Johanssonilla ja tehot 1+2 koonneella Ville Lastikalla.

– Verrattuna edelliseen peliin Raholassa hyökkäsimme rohkeasti kolmannessa erässä eikä vain puolustettu omaa maalia, Johansson tiivisti.

Classicin päävalmentaja yhä sivussa

KrP:n Nico Jonaeson teki kaksi identtistä maalia. Jälkimmäisen jälkeen tilanne oli 2–2.

– Tultiin tasoihin, ja oli hyvä ote kolmannen erän alussa. Sitten kaveri nosti hyökkäyspelin tasoaan ja oli tehokas paikoissaan. Jäähy tuli pahaan paikkaan, murehti KrP:n valmentaja Jarmo Härmä.

Ottelun ainoan jäähyn sai KrP:n Vili Liponen ajassa 48.00. Sitä jäi kärsimättä vain kahdeksan sekuntia. Salon maalin jälkeen Classic hallitsi ottelua, ja kokeneen puolustajan Janne Lammisen 5–2-maali oli ratkaisu.

Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen oli toisen kerran peräkkäin sivussa.

– Korona oli syy. Mutta aika lievänä tällä hetkellä. Saatan ehtiä mukaan vielä penkin taaksekin, kotivalmentaminen on rankkaa, Kuitunen sanoi.

Neljäs loppuottelu pelataan keskiviikkona Nokian jäähallissa.