Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korihait pudotti Bisonsin Korisliigasta – "Nyt on aika tyhjä olo"

Miesten Korisliigan jatkosarjojen viimeisellä pelikierroksella suurin panos oli alemman jatkosarjan pelissä Loimaalla. Bisons Loimaan ja Uudenkaupungin Korihaiden kohtaamisessa kotijoukkueen kohtaloksi tuli putoaminen Korisliigasta, kun Korihait haki voiton 82–76.

Täksi kaudeksi Korisliigaan palanneen Bisonsin tilanne voi tosin muuttua, jos A-divisioonasta ei löydy halukasta nousijaa.

Korihait hallitsi peliä parhaimmillaan 15 pisteen erolla, mutta Bisonsin takaa-ajo kantoi viimeisen neljänneksen alkuun yhden pisteen päähän. Korihait piti kuitenkin johtonsa loppuun asti parin sadan Loimaalle saapuneen faninsa riemuksi.

Korihait voitti runkosarjassa vain kolme peliä, mutta kymmenestä jatkosarjan pelistään seitsemän.

– Tästä tuli odotetusti henkien kamppailu. Henkinen paine kävi meillä jo rajalla, kun Bisons tuli kolmannella jaksolla peliin mukaan, mutta kestimme hienosti. Nyt on aika tyhjä olo, Korihaiden valmentaja Teemu Turunen kuvaili.

Jalen Jackson teki Korihaille 20 pistettä ja Zachary Copeland Bisonsille 25.

Kataja ja Lahti pudotuspeleihin

Joensuun Kataja ja Lahti Basketball ottivat alemmassa jatkosarjassa kaksi pudotuspeleihin vienyttä paikkaa.

Kataja voitti vieraissa BC Nokian 65–57 ja Lahti kotipelissään Lapuan Kobrat 80–66.

BC Nokialle olisi riittänyt kotivoitto pudotuspeleihin, mutta joukkueen tehottomuus jätti sen kotipelissä kauden pohjapisteisiin. Kataja pohjusti voittonsa kolmannen jakson 25–11-voitolla.

Tomi Lommi nousi taas Katajan tehomieheksi 17 pisteellä. Antero Lehto teki saman verran BC Nokialle.

Lahti Basketballilla oli pelissään enemmän panosta kuin Kobrilla, jolla ei ollut enää saumaa pudotuspeleihin. Se näkyi kentällä, jossa Lahti hallitsi tapahtumia.

Antonio Ballard, Chris Clarke ja Ricky Waxlax muodostivat Lahden tehotrion 19 pisteillä. Andre Wesson heitti Kobrille 20 pistettä.

Karhu Basket päätti voitolla

Ylemmän jatkosarjan kärkipelissä Kauhajoella ei ollut panosta, kun Karhu Basket oli jo varmistanut jatkosarjan voittonsa ja Kouvot kakkossijansa. Kaksi edellistä peliään koronatartuntojen vuoksi luovuttamaan joutunut Karhu Basket kukisti Kouvot selvästi 113–92.

Karhu Basket johti koko pelin parhaimmillaan 25 pisteellä.

Lee Skinner oli Karhu Basketin tehomies 28 pisteellä. Makuach Maluach ja Isiah Osborne keräsivät Kouvoille 19 pistettä mieheen.

Salon Vilpas päätyi ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi, kun se voitti Tampereella Pyrinnön 80–60. Pyrinnön kuudes sija oli varmistunut jo ennen tätä peliä.

Marcus Lovett teki Vilppaalle 21 pistettä ja Emanual Shepherd Pyrinnölle 12.

Helsinki Seagulls sai pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kotiedun, kun se otti jatkosarjan neljännen sijan 95–71-kotivoitolla KTP-Basketista.

KTP johti vielä puolivälissä, mutta Seagulls voitti kolmannen jakson ratkaisevasti 36–19.

Shawn Huff heitti Seagullsille 20 pistettä ja Urald King KTP:lle 22.

Ensi sunnuntaina alkavien pudotuspelien otteluparit ovat: Karhu Basket–Lahti Basketball, Kouvot–Kataja, Vilpas–Pyrintö ja Seagulls–KTP-Basket.