Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Savolaiset olympiamitalisisarukset ovat suomalaisten suosikkiurheilijat

Pekingin olympialaisissa mitalisijoille nousseet savolaiset hiihtäjäsisarukset Iivo ja Kerttu Niskanen ovat suomalaisten suosikkiurheilijat, selviää sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insightin tekemästä tutkimuksesta.

Kolmantena listalla on hiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Yritys selvitti suomalaisten suosikkiurheilijoita nyt 17:ttä kertaa. Tutkimuksen kolmen kärki ei ole yhtiön mukaan koskaan ennen koostunut saman lajin edustajista.

Iivo Niskanen ja Pärmäkoski ovat kuuluneet kymmenen suosituimman urheilijan joukkoon viiden vuoden ajan. Kerttu Niskanen nousi suosituimpien urheilijoiden joukkoon nyt ensimmäistä kertaa.

Iivo Niskanen nappasi värisuoran Pekingin olympialaisissa. Hän otti kultaa 15 kilometrin perinteisen hiihtotyylin kilpailussa, hopeaa parisprintissä ja pronssia yhdistelmäkilpailussa.

Kerttu hiihti 10 kilometrin perinteisen kisassa hopealle ja 30 kilometrin vapaan hiihtotyylin kilpailussa pronssille.

Pärmäkoski sai pronssia perinteisen 10 kilometrin kisassa.

Sponsor Insightin tutkimukseen haastateltiin helmi-maaliskuussa 2022 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Vastaajia oli 2006. Yhtiön mukaan otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Juttua muokattu kello 11.04:

Juttuun lisätty tiedot tutkimuksen toteuttamisesta.