Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KalPan pudotuspelihaaveille iso kolaus – "Se oli tökkimistä ja toivomista"

KalPan 1–3-vierastappio Ässille saattaa koitua kuopiolaisjoukkueen pudotuspelihaaveiden kannalta kohtalokkaaksi miesten jääkiekkoliigassa. Ässät voitti KalPan tämän kauden neljässä keskinäisessä ottelussa kolme kertaa. KalPalle kertyi näistä peleistä viisi sarjapistettä.

– Pää on isoin lihas. Tämä kilpajuoksu pudotuspelipaikasta pitää pystyä käsittelemään. Tänään emme pystyneet. Meillä oli paikkamme, mutta hyvin emme pelanneet. Peli oli tosi jäykkää ensimmäisestä vaihdosta asti. Se oli tökkimistä ja toivomista, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen totesi.

– Yksi tärkeimmistä hetkistä oli, että saimme alivoimamaalin jälkeen tasoituksen ylivoimalla niin nopeasti, Ässien päävalmentaja Karri Kivi sanoi.

Ässistä maalinteossa onnistuivat Niklas Appelgren, Jarno Kärki ja Nick Moutrey. KalPan ainoan teki Jaakko Rissanen. Erälukemat kirjattiin 1–1, 1–0 ja 1–0.

Ottelu oli tilastojen valossa erikoinen. Ässät on läpi kauden ollut Liigan heikoimpia joukkueita sekä ylivoimalla että alivoimalla. Pudotuspelipaikasta tiukasti edelleen kamppaileva KalPa puolestaan on ylivoimalla sarjan toiseksi tehokkain, heti Kärppien jälkeen. Ässät osui ylivoimalla kuitenkin kahdesti.