Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiajoukkueen lento saapui Helsinki-Vantaalle, lumipyry värittää illan kansanjuhlaa

Olympiakultaa voittaneita Leijonia, hiihtomitalisteja Kerttu Niskasta ja Krista Pärmäkoskea sekä Suomen muuta olympiajoukkuetta kuljettanut lento on saapunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Finavia kertoi nettisivuillaan , että lento on laskeutunut kello 15.53.

Lento myöhästyi jo lähdössä Pekingissä matkatavaroiden pakkaamiseen liittyvien ongelmien takia.

Lennon kapteenina toimi Ari Huusela, viime maaliskuussa Vendée Globe -maailmanympäripurjehduksen päättänyt purjehtija. Huusela oli työvuorossa Finnairin lennolla myös viime kesänä Tokion olympialaisten päättymistä seuranneena päivänä.

Lentokentällä odottavan STT:n toimittajan Janne Lehikoisen mukaan paikalla on kymmenittäin ihmisiä odottamassa olympiaurheilijoita, ja lisää saapuu kaiken aikaa.

Jääkiekkoilijoiden päivä jatkuu kansanjuhlalla Helsingin Olympiastadionilla. Aikataulu on kiireinen lennon myöhästymisen takia, mutta virkavalta auttaa.

– Leijonien bussit vedetään poliisisaattueessa paikan päälle Olympiastadionille noin kello 19.00 aikaan, toki aikataulu saattaa elää. Tästä voi koitua hetkellistä häiriötä liikenteelle, ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista kertoo tiedotteessa.

Leijonien lisäksi juhlaan osallistuvat Pekingissä pronssia voittaneet Naisleijonat.

Kansanjuhlassa artisteista esiintyvät ainakin Ellinoora, JVG ja Vesala. Heistä JVG ja Vesala olivat mukana myös vuonna 2019 Leijonien maailmanmestaruusjuhlissa Helsingin Kaisaniemessä.

Sisäänkäynti Olympiastadionille tapahtuu pääsylipulla stadionin eteläpäädystä. Juhlaa värittää sankka lumipyry, ja sää voi vaikeuttaa liikkumista.

Olympiajoukkueiden kansanjuhlaa voi seurata myös suorana lähetyksenä TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa. Lähetys alkaa kello 19 ja päättyy kello 20.30.