Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Olympialaisia välittävä Discovery karsii Pekingiin matkaavia – selostukset hoidetaan Euroopasta

Ensi kuun Pekingin talviolympialaisia Suomeenkin välittävä mediayhtiö Discovery vähentää Kiinaan kisoja varten matkaavaa henkilöstöään koronavirustilanteen vuoksi. Muun muassa selostukset hoidetaan Euroopasta, yhtiö kertoi.

– Discovery on tehnyt päätöksen siirtää kaikkien markkinoidensa olympiaselostukset tehtäväksi Euroopasta, myös siis Suomen osalta. Pekingiin lähetetään kuitenkin toimittajia ja teknistä henkilökuntaa, jotta urheilijoiden tunnelmat saadaan välitetyksi kotikatsomoihin, Discoveryn urheilujohtaja Antti Haajanen kertoi.

– Kiinan koronatulkinnat ja karanteeniolosuhteet johtivat tähän päätökseen, joka on tehty tekijöidemme hyvinvointia ja lähetystemme laadukasta läpiviemistä ajatellen.

Norjan Discoveryn viestintäpäällikkö Hanne McBride kertoi uutistoimisto NTB:lle, että alkuperäinen suunnitelma muuttui rajusti.

– Alun perin tarkoitus oli lähettää 44 ihmistä Pekingiin. Uusi suunnitelma on lähettää 20 ihmistä. Tärkein ratkaisu on siirtää kaikki selostukset Osloon, McBride sanoi.

– On haastavaa tuottaa olympialaisten kaltainen suuri tapahtuma pandemian aikana, ja epävarmuutta liittyy karanteeneihin ja eristyksiin Pekingissä. Olosuhteet ovat arvaamattomat, ja riskin minimoimiseksi olemme päättäneet lähettää paikan päälle vähemmän ihmisiä kuin suunnitelmissa oli.

Suomenkin osalta Pekingiin matkaavien määrä supistui.

– Viidestä toimituksellisesta henkilöstä Pekingiin lähtee nyt yksi. Lisäksi Discovery tekee yhteistyötä markkinoiden kesken, ja meillä on toimittajia kaikilla kisapaikoilla, Haajanen kertoi.