Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tokion olympiapomo odottaa hienoja talvikisoja

Tokion kesäolympialaisten toiminnanjohtaja Toshiro Muto uskoo, etteivät tiukentuneet yleisörajoitukset pilaa Pekingin talviolympialaisia. Muto perustaa arvionsa viime kesänä Tokiossa järjestettyjen kesäkisojen kokemuksiin.

– On tietenkin toivottavaa, että fanit pääsisivät olympialaisiin, mutta koronapandemian takia toteutettu yleisösulku ei pilannut tapahtuman mielekkyyttä, Muto kertoi torstaina kesäolympialaisten kokemuksista.

– Nykyisessä digitodellisuudessa fanit voivat seurata tapahtumaa kuin he olisivat stadionilla paikan päällä. Uskokaa pois, että se tunne välittyy tapahtumaan.

Pekingin talviolympialaisten järjestäjät rajoittivat aluksi tapahtuman kiinalaiselle yleisölle. Maanantaina järjestäjät keskeyttivät lipunmyynnin ja ilmoittivat, että kisoihin päästetään vain valikoidut katsojat.

Vielä ei tiedetä, miten kisapaikoille päästettävä yleisö seulotaan koronaturvalliseksi.

Ankarat rajoitukset

Pekingin kisoihin saapuvat urheilijat, joukkueet, vapaaehtoiset ja media eristetään kuplaan, jossa kisavieraat pidetään huolella erossa paikallisväestöstä.

Kisavieraille tehdään päivittäiset koronatestit. Käytössä ovat myös muut varotoimet kuten kasvomaskit ja turvaetäisyydet.

Pekingin varotoimet perustuvat Tokion kesäolympialaisten kokemuksiin, mutta ne toteutetaan vielä ankarampina. Tutkimusten perusteella Tokion kisoista ei levinnyt tartuntoja paikallisväestöön.

Toshiro Muto pelkää, ettei edes Pekingin kisat jää viimeiseksi korona-ajan olympiatapahtumaksi. Rajoitukset ja varotoimet uhkaavat myös Pariisin 2024 kesäolympialaisia.

– En usko, että kukaan voi sanoa varmasti, miten virustilanne kehittyy, Muto totesi.

– Toivon tietenkin, että voimme palata ennen Pariisin kisoja normaaliin, koska kisoihin on aikaa yli kaksi vuotta. Mutta tilanne selviää aikanaan.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.–20. helmikuuta.