Anastasia Kulikova laittoi Kiinan Lin Zhun ahtaalle WTA-turnauksen välierissä – tasaiseksi kehittynyt taistelu venyi lähes puoleentoista tuntiin

Suomen Anastasia Kulikova kärsi tenniksen WTA125-turnauksen välierissä tappion Kiinan Lin Zhulle joulupäivänä. Lin Zhu otti Soulin turnauksessa loppuottelupaikan pistein 6–1, 7–6 (8–6), mutta WTA-tasolla debytoinut Kulikova taisteli toisessa erässä ankarasti finaalipaikasta.

Vuoden 1992 jälkeen ensimmäisenä suomalaispelaajana WTA-turnauksen välieriin selvinnyt Kulikova venytti ottelun tunnin ja 29 minuutin kamppailuksi.

Lin on sijoitettu turnauksessa kakkoseksi. Debyyttinsä WTA-tasolla tehnyt Kulikova lähti turnaukseen sijoittamattomana pelaajana.

Maailmanlistalla sijalle 142 sijoitettu Lin hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, kun rankingissa 274:nneksi noteeratulla Kulikovalla oli ongelmia sekä syöttöpelissä että syötönpalautuksissa.

Toisessa erässä Kulikova käänsi asetelmat ja tarjosi Linille yhä lujemman vastuksen. Kulikova sai sekä syöttöpelinsä että palautukset kuntoon, mutta Lin onnistui kakkossyötöistään edelleen selvästi suomalaista paremmin.

– Tänään oli todella kylmät olosuhteet sisätennikseen, vain neljä astetta. Olin aivan jäässä ja ihmeissäni avauserässä, toisaalta vastustaja pelasi hyvin. Toisessa erässä minulla oli mahdollisuuteni. Erityisesti 5–5-tilanteessa pääsin yrittämään murtoa useasti, Kulikova kertoi Tennisliiton verkkosivuilla .

Hyvät pelit nostavat hänet maailmanlistalla uran toistaiseksi korkeimpaan sijoitukseen 233.

Aiemmin naisten WTA-kiertueella kaksinpelin välieriin suomalaispelaajista ovat yltäneet vain Nanne Dahlman vuosina 1991–92 ja Petra Thoren 1992.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat