Jalkapalloliigan HIFK palkkasi portugalilaisen päävalmentajan – CV:ssä työharjoittelut Real Madridissa ja Jose Mourinhon opissa

Viimeinenkin miesten jalkapalloliigan 12 päävalmentajapaikasta täyttyi tiistaina, kun Helsingin IFK julkisti ensi kauden luotsikseen portugalilaisen Bernardo Tavaresin. 41-vuotiaalla Tavaresilla on takana pitkä historia valmentajana, sillä hänen oma pelaajauransa jäi lyhyeksi.

– Aloitin valmentamisen jo peliurani aikana. Pelasin puoliammattilaisena, mutta 24-vuotiaana sain enemmän ja parempia tarjouksia valmentajana kuin pelaajana. Olen ollut onnekas, koska olen päässyt tekemään työharjoitteluni huippuvalmentajien kuten Jose Mourinhon ja Paulo Fonsecan kanssa, Tavares kertoi HIFK:n tiedotustilaisuudessa.

Tavares kertoo valmentaneensa portugalilaisten huippujoukkueiden Benfican, Porton ja Sportingin akatemioissa ja olleensa työharjoittelussa espanjalaisjätti Real Madridissa. Tavaresin viimeisin työpesti oli Intiassa, jota ennen työhistoria oli maantieteellisesti monipuolinen: Macao, Malediivit, Tansania ja Bahrain.

– Valmentajan valinnassa oli tärkeää kokemus eri organisaatioista, jotka ovat olleet auttamassa nuoria pelaajia eteenpäin. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Portugalissa on tällä hetkellä sellainen tapa kouluttaa valmentajia, mistä tulee meille suuri lisäarvo, HIFK:n urheilutoimen johtaja Mika Lönnström kommentoi.

Valmentajalla ei ole pelaajia

HIFK:n pelaajabudjetti oli viime kaudella koko jalkapalloliigan pienin, ja äskettäin uusien omistajien hallintaan siirtyneen HIFK:n joukkueenrakennus on vielä pahasti vaiheessa. Tiistaina sopimuspelaajia oli julkaistu neljä, mutta Lönnströmin mukaan HIFK julkaisee pian 3-4 uutta pelaajasopimusta.

– En ole ollut aiemmin tällaisessa tilanteessa, jossa pelaajia olisi näin vähän. Mutta en välitä siitä, koska teemme kovasti töitä löytääksemme pelaajia. Ensimmäiset kuukaudet tulevat olemaan vaikeita, mutta askel askeleelta, kolmessa tai neljässä kuukaudessa olemme jo hyvällä tasolla, Tavares uskoo.

Tavares haluaa joukkueeseen pelaajia, jotka edustavat HIFK:n identiteettiä.

– HIFK:n jalkapalloidentiteettiin kuuluvat korkea intensiteetti, nopeat tilanteenvaihdot ja oikeanlainen aggressiivisuus. Kenttäryhmitelmä voi muuttua, mutta identiteetti pysyy, Tavares sanoi.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat