Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perhosuintipotkun tehnyt Ida Hulkko hylättiin Abu Dhabin MM-uinneissa: "Se on pelin henki"

Uinnin lyhyen radan MM-kisojen aamupäiväosio tarjosi suomalaisdramatiikkaa, kun Ida Hulkko hylättiin naisten 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Rintauintispesialisti Hulkko voitti oman eränsä, mutta suomalainen hylättiin maaliintulossa tapahtuneen perhosuintipotkun takia.

– Täällä on aika paljon tullut hylkäyksiä, niin se on pelin henki, että aika paljon kovia uimareita hylätään. Tämä oli hyvä aamu-uinti. En oikein tiennyt, mitä lähden hakemaan satasella. Aika paljon ketuttaa, koska (uinti) tuli kovaa tähän aamuun varsinkin tällaisella valmistautumisella. Minun oli vähän vaikea latautua tähän, mutta lähdin taistelemaan, Hulkko kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko ui aiemmin Abu Dhabissa kuudenneksi 50 metrin rintauintifinaalissa. Keväällä hän nappasi pitkältä radalta matkan EM-hopeaa.

– Tietysti näistä jäi hampaankoloon, mutta hyvällä mielellä lähden ehdottomasti lomalle ja pitkä rata odottaa.

"Sadalla metrillä pitää olla sellainen kuolemanpelko"

Veera Kivirinta ui 100 metrin rintauinnin alkuerissä ajan 1.06,52, jolla hän oli alkuerien 19:s. Hulkon tavoin myös Kivirinnan kisaurakka päättyi.

– Aamu-uinniksi tämä oli hyvä, mutta sadalla metrillä pitää olla sellainen kuolemanpelko ja että nyt lähdetään taistelemaan, ja se tulee yleensä illalla, Kivirinta kuvaili.

– Kyllä tämä, että on puoleentoista kuukauteen kahdet arvokilpailut on aika paljon. Ihanaa, että oma uinti menee eteenpäin ja huomaan, että kuulun isommille areenoille, pystyn uimaan ja paineensietokykyä löytyy.

Laura Lahtinen kisasi 400 metrin vapaauinnin alkuerissä ja oli 30:s ajallaan 4.16,77.

– Uinti ei lähtenyt missään vaiheessa käytiin. Varmasti jo ensimmäinen finsta (50 metriä) oli liian hidas ja jäin koko ajan tasaisesti. En ollut mitenkään väsynyt, mutta en myöskään saanut kehosta tarpeeksi irti, maanantaina 100 metrin perhosuinnissa kisaava Lahtinen sanoi.