Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tshekin poliisi pidätti valkovenäläisen jalkapallojohtajan, epäillään luvattomasta maahantulosta

Tshekin poliisi pidätti tiistaina Valko-Venäjän jalkapalloliiton puheenjohtajan Vladimir Bazanovin. Häntä epäillään luvattomasta maahantulosta, kertoi uutistoimisto AFP tshekkimediaan viitaten.

Bazanov kuuluu Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan lähipiiriin. Tshekki on Euroopan unionin jäsenvaltio, ja EU on asettanut pakotteita Lukashenkan hallinnolle vuoden 2020 vilpillisten vaalien takia.

Valko-Venäjän naisten maajoukkueen oli määrä kohdata tiistaina Tshekki MM-karsinnoissa, mutta ottelu siirtyi kolmen valkovenäläisen pelaajan koronatartuntojen takia.

Tshekin poliisi vahvisti AFP:lle pidättäneensä kaksi ulkomaalaista, jotka tulivat maahan ilman rajalla tarvittavia, terveyteen liittyviä lomakkeita. Denik N -lehden mukaan Bazanovin lisäksi poliisi pidätti tämän vaimon.

Lehden mukaan Tshekin ulkoministeri Jakub Kulhanek oli aiemmin todennut, että Bazanov poistetaan maasta, jos hän yrittää päästä tiistain otteluun.