Floridan Barkov kiekkoili NHL-historiaa – tappio silti New Jerseylle vieraissa

Florida Panthers on ollut NHL-jääkiekkokauden sensaatiojoukkue, mutta senkin kestojänteellä on aikansa. New Jersey Devils höykytti kotijäällään Floridaa 7–3.

Tappio oli Floridalle 13 ottelussa kauden kolmas.

Panthers-kapteeni Aleksander Barkov tasoitti ottelun tilanteeseen 2–2 toisen erän alussa. Maali oli hänelle NHL:ssä 189:s. Osuma nosti NHL:ssä Barkovin Florida Panthersin kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen. Hän jätti maalillaan taakseen seuran maaliennätystä aiemmin pitäneen Olli Jokisen.

– Tiedän, että tässä seurassa on pelannut mahtavia kiekkoilijoita. Päästä Olli Jokisen kanssa samaan seuraan, se on on suurenmoista, Barkov tunnelmoi NHL:n verkkosivuilla .

Jokisella menee lujaa myös Suomen kiekkokaukaloissa. Hänen valmentamansa mikkeliläinen Jukurit porskuttaa kotoisessa Liigassa viiden peräkkäisottelun voittoputkessa.

Edmontonin voittoputki katkesi

Suomalaiskiekkoilijoista myös Edmonton Oilersin huippuketjussa pelaava Jesse Puljujärvi pääsi heiluttamaan maaliverkkoa. Detroitin ja Edmontonin välinen ottelu päättyi lukemiin 4–2. Detroit onnistui voitollaan katkaisemaan länsilohkon kärjessä olevan Edmontonin neljän ottelun voittoputken.

Tampa Bay Lightning ja Carolina Hurricanes pelasivat vähämaalisen ottelun, joka päättyi jatkoajalla vierasjoukkue Hurricanesin voittoon 2–1. Suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen vastasi Hurricanesin toisesta maalista. Teräväisen joukkuetoveri Sebastian Aho nappasi jatkoajalla voittomaalin syöttöpisteen.

Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen poimi kaksi syöttöpistettä joukkueelleen Montreal Canadiensille ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Kotijoukkue Montreal hävisi jo kuuden ottelun voittoputkessa olevalle Kingsille jatkoajalla 2–3.

San Jose Sharksin puolustaja Santeri Hatakalle vieraspeli Calgarya vastaan oli historiallinen. Syöttöpiste Logan Couturen tekemään 2–1-voittomaaliin oli Hatakan NHL-uran ensimmäinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat