NuPS-kasvatti Taponen aloitti liigauransa voitolla

Ilves tuuletti Lappeenrannan Kisapuistossa viidettä peräkkäisvoittoaan jääkiekkoliigassa. Kotijoukkue SaiPa antautui tamperelaisten tahdissa tappioon maalein 2–4.

Ilveksen maalilla pelasi liigadebyyttinsä Nummelan Palloseuran kasvatti Roope Taponen, 20, jolle kertyi 25 torjuntaa. HIFK:n sopimuspelaaja Taposella oli takanaan aiemmilta kausilta neljä liigapeliä varavahtina HIFK:n väreissä ja tältä kaudelta neljä ottelua vaihtopenkillä Ilveksen matkassa. Ilves vuokrasi Taposen tshekkimaalivahti Marek Langhamerin loukkaannuttua.

– Alkuun vähän jännitti. Pomputtelin vähän kiekkoja, mutta joukkuekaverit onneksi sulkivat vastustajilta mailat, kommentoi Mestistä Kiekko-Espoossa alkukaudesta pelannut Taponen.

Pelin voittomaalin toisen erän päätösminuutilla laukonut Panu Mieho (1+1) ja Eetu Päkkilä (1+1) viettivät Ilveksen leirissä kahden tehopisteen iltaa. Voittoputkessaan Ilves saa kiittää hieman myös sarjaohjelmaa. Sen löylyttämistä viidestä vastustajasta neljä majailee sarjan jumbokuusikossa.

– Pitäisi oppia älyämään, missä kohdissa peli taittuu. Pitäisi myös oppia, että maalin estäminen on helpompaa kuin sen tekeminen, filosofoi SaiPan luotsi Pekka Virta.

Aleksi Elorinne ja Päkkilä tekivät Ilveksen pelin alkupuoliskon maalit ylivoimahyökkäyksistä.

Mainos: Iisalmen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat