Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion tulos suisti Britannian yleisurheiluliiton kaaokseen

Britannian hoikka menestys Tokion olympialaisten yleisurheilussa on taivuttanut maan yleisurheiluliittoa kamppailulajien suuntaan. Riitaisan liiton toiminnanjohtaja Joanna Coates ja huippu-urheilujohtaja Sara Symington erosivat torstaina tehtävistään.

Britannian yleisurheilijat saavuttivat Tokion kisoista kolme hopeaa ja kolme pronssia, mutta miesten 4x100 metrin viestijoukkue uhkaa menettää hopeamitalinsa Chijindu Ujahin dopingtapauksen takia.

Olympiatulos oli Britannian huonoin 25 vuoteen.

Britannian yleisurheiluliiton hallitus kokoontui tällä viikolla ensi kertaa uuden puheenjohtajan Ian Beattien johdolla. Times-lehden mukaan tilaisuudessa käytiin kiivasta sananvaihtoa, joka johti Coatesin ja Symingtonin eroon.

Coates johti aiemmin maan verkkopalloliittoa. Yleisurheiluliittoon hän siirtyi maaliskuussa 2020.

Symingtonin pesti jäi vielä lyhyemmäksi, sillä hän tuli yleisurheiluliiton palvelukseen elokuussa 2020. Symington on entinen olympiatason pyöräilijä, ja hän palaa entisen lajinsa pariin olympia- ja paralympiaohjelmien johtajaksi.

Coeta huudettiin apuun

Yleisurheiluliiton uusi puheenjohtaja hyvästeli eronneen kaksikon kuivan asiallisesti.

– Kiitän Jota ja Saraa heidän työstään ja toivotan molemmille kaikkea hyvää, Beattie ilmoitti liiton tiedotteessa.

Britannian liiton arvellaan olevan myös taloudellisissa vaikeuksissa, ja Coates syrjäytti lyhyen toimikautensa aikana useita maineikkaita valmentajia tehtävistään.

Liiton kehityspäällikkö Mark Munro ottaa väliaikaisesti hoitaakseen toiminnanjohtajan tehtävät.

Maan yleisurheilijat ottivat syyskuussa yhteyttä kansainvälisen yleisurheiluliiton englantilaiseen puheenjohtajaan. He pyysivät Sebastian Coeta selvittämään yleisurheiluliiton erimielisyyksiä.