KooKoon Liedes lähetti KalPa-vahti Kilpeläisen vaihtopenkille – "Silmät kiinni vedin sinne päin!"

Eero Kilpeläinen (kuvassa) sai tehdä KalPan tolppien välissä tilaa Henrik Tikkaselle. Timo Hartikainen / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Kellariosaston kohtaaminen KooKoon ja KalPan kesken jääkiekkoliigassa oli aito jumbofinaali. Suhteessa kaksikkoa vähemmän pisteitä ei ollut kerännyt mikään muu seura.

Yhteensä vain viisi maalia kauden neljässä ensimmäisessä ottelussaan tehnyt KooKoo mellasti tosissaan voittaessaan KalPan 7–4.

Kauden maalimääränsä avauserän osumilla tuplannut KooKoon kolmosketjun laitahyökkääjä Heikki Liedes lähetti samalla KalPan maalilla aloittaneen Eero Kilpeläisen vaihtopenkin puolelle. Kahta maalia lähemmäs isäntiä KalPa ei päässyt missään vaiheessa.

– Silmät kiinni vedin sinne päin! Minulla taitaa olla laukauksia jo enemmän kuin koko viime kaudella yhteensä, mutta Lukossa vedinkin nelosketjun sentterinä nuorien laiturien ketjua, naureskeli Lukossa SM-kultaa keväällä voittanut Liedes, 28.

KalPa voitti laukaukset 60–38 ja pelinhallinnan prosenteissa 56–44. Kuopiolaisten maalivahdeille kertyi pelissä vain 11 torjuntaa.

– Neljällä maalilla pitäisi vieraissakin liigapelit voittaa. Ei kuitenkaan riitä, jos 80 prosenttia pelaajista on valmiita taistelemaan voitosta, kritisoi KalPan luotsi Tommi Miettinen.

Kommentoi

Mainos: Iisalmen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty