Red Bull -pomo: Verstappenin ei olisi pitänyt olla lähelläkään Hamiltonia

Kolarissa Verstappenin auto päätyi Hamiltonin ajokin päälle. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten Red Bull -tallin Max Verstappenin "ei olisi pitänyt olla lähelläkään" Mercedeksen Lewis Hamiltonia, kun sunnuntainen Italian gp päättyi näiden kahden mestaruuskilvoittelijan osalta dramaattiseen keskinäiseen kolariin. Näin toteaa Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

Kolarissa Verstappenin auto päätyi Hamiltonin ajokin päälle. Vakavammilta vahingoilta vältyttiin halo-turvakaaren myötä. Horner tietää, että Red Bullin aiempi ongelmallinen varikkosuoritus Verstappenin kanssa johti kohutapaukseen.

– Meillä oli vaikea varikkopysähdys, siinä oli ongelmia, joten hän (Verstappen) joutui pysymään varikolla paljon pidempään kuin olisi pitänyt. Hänen ei olisi pitänyt olla lähelläkään Hamiltonia, Horner totesi Autosport-sivustolla .

Varikkostoppi kesti peräti 11 sekuntia. Hitaus juontui Hornerin mukaan "inhimillisestä virheestä", jota talli yhä selvittelee.

– Näyttäisi siltä, että meillä oli inhimillinen virhe. Rengas oli valmis, mutta valitettavasti autoa ei päästetty liikkeelle.

Kommentoi