Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konsulttiyhtiö: Liigaseurojen liikevaihto laski viime kaudella 39 prosenttia edelliskaudesta

Jääkiekkoliigan seurojen taustayhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime kaudella 69 miljoonaa euroa, kertoo konsulttiyhtiö EY ennakkotietona syys-lokakuun vaihteessa julkaistavasta raportista. Liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto jäi 39 prosenttia pienemmäksi kuin edellisellä kaudella.

Liigaseurojen yhteenlaskettu liiketulos koronaviruskaudella 2020–2021 oli 8,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

– Liigajoukkueiden liikevaihto romahti edelliseen kauteen verrattuna. Joukkueet ovat pystyneet jossain määrin kompensoimaan liikevaihdon pienentymistä valtion kustannustuilla, henkilöstökulujen sopeuttamisella sekä ottelutapahtumien kustannussäästöillä. Tilinpäätöstietojen perustella liigaseurat ovat sopeuttaneet talouttaan vallitsevissa olosuhteissa erittäin hyvin, niin, että pahin on pystytty välttämään ja seurat ovat pystyneet ylläpitämään toimintaansa, Janne Aalto EY Suomen taloushallinnon neuvontapalveluista sanoo tiedotteessa.

EY:n tiedot perustuvat seuroilta saatuihin alustaviin tilinpäätöstietoihin ja koskevat liigaseurojen konsernitilinpäätöksiä.