Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans teki miljoonatappion – Valtteri Bottas mukaan pelastustalkoisiin

Jääkiekkoliigassa pelaavan Lahden Pelicansin taustalla toimivat Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy tekivät tilikaudella 2020–21 tappiota yhteensä 1 071 938 euroa. Yhtiöt muodostavat Pelicans-konsernin, jonka liikevaihto oli 5 079 867 euroa ja laski edellisestä tilikaudesta noin 41 prosenttia.

Koronaviruspandemian vaikutuksien murjoma Pelicans kolusi viime vuonna kahdet yt-neuvottelut. Yhtiöiden olemassaolo turvattiin rahoituskumppaneiden, yhteistyökumppaneiden, nykyisten ja uusien omistajien sekä valtion tuen avulla, verkkosivuilla kerrottiin.

– Liikevaihdon pudotus ja liiketappio olivat raskaat, mutta vältyimme pahimmalta skenaariolta, toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kertoi.

Lahden Pelicans Oy:n hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Tommi Kurkaa, Juho Ruoti ja Simo Santapukki. Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin Valtteri Bottas, Risto Saloranta ja pääomistaja Pasi Nurminen.

Pasi Nurmiselle ei olla sorvaamassa uusia titteleitä Pelicansissa, mutta tehtävät eivät rajoitu pelkkään hallitustyöhön – "Tuomio on tullut, ja yritämme päästä eteenpäin"