Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Haka taisteli kauden ensimmäisen kotivoiton punaisesta kortista huolimatta – "Tekisi mieli avautua"

Hakan toppari Niklas Friberg teki vasta toisen maalinsa miesten jalkapalloliigassa, kun Haka otti sunnuntaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa kaadettuaan Interin 1–0.

– Ensimmäisen tein viime vuonna RoPS-ottelussa. Ei noita maaleja liikaa ole. Kyllähän tuo maistui, kun se tuli vielä Interiä vastaan. Toisella jaksolla keskityimme boksin puolustamiseen, Friberg sanoi.

Friberg debytoi liigassa vuonna 2014 Turun Palloseurassa. Hakassa on menossa kolmas kausi.

Haka pelasi vajaalla, kun Friberg puski avausjakson lisäajalla Janne-Pekka Laineen antamasta kulmapotkusta maalin alanurkkaan. Kymmenisen minuuttia aiemmin Hakan Maximus Tainio oli saanut suoran punaisen taklattuaan Interin Benjamin Källmania.

– Tekisi mieli avautua, mutta sanon vain, että oli loistavaa puolustamista. Olemme myös käyneet paljon läpi, miten kulmapotkuista voisi tehdä maaleja, sanoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Hakalla oli ennen ottelua viidestä kotiottelusta kaksi tasapeliä. Edellisen maalinsa se oli tehnyt 30. kesäkuuta Honkaa vastaan ja edellinen voitto oli 29. toukokuuta Kuopiosta. Maaliton putki kesti 460 minuuttia ja voitoton putki kahdeksan ottelua.