Emil Ruusuvuori eteni jatkoon Washingtonissa – seuraavaksi vastassa Italian tuttu tennislupaus

Emil Ruusuvuori nousi täksi viikoksi uransa parhaaseen ATP-rankingsijoitukseen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori jatkoi hyviä otteitaan Yhdysvaltain kova-alustaisilla kentillä etenemällä Washingtonissa pelattavan ATP500-turnauksen kaksinpelin toiselle kierrokselle. Ruusuvuori löi avauskierroksen ottelussa intialaisen Prajnesh Gunneswaranin lukemin 2–6, 6–1, 6–1 tiistai-iltana Suomen aikaa.

Ruusuvuori eteni viime viikolla välieriin Atlantan ATP-turnauksessa ja nousi täksi viikoksi uransa parhaaseen ATP-rankingsijoitukseen. Suomalainen on maailmanlistalla sijalla 69, kun Intian ykköspelaaja Gunneswaranin ranking on 158.

Ruusuvuori, 22, kohtaa toisella kierroksella Italian tennislupauksen Jannik Sinnerin. Kaksikko on kohdannut aiemmin kahdesti, ja voitot ovat menneet tasan. Ruusuvuori vei voiton tammikuussa 2020 haastajatason kilpailussa, mutta viime maaliskuussa 19-vuotias Sinner pudotti suomalaispelaajan Miamin Masters-turnauksen puolivälieristä.

Ruusuvuoren ja maailmanlistalla 24:ntenä olevan Sinnerin ottelu alkaa keskiviikkona aikaisintaan kello 22.30 Suomen aikaa.

Kommentoi