Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiaurakkansa voitolla aloittaneen Kalle Koljosen on pelattava seuraavaksi elämänsä ottelu – "Mikään ei ole mahdotonta"

Sulkapalloilija Kalle Koljonen ei jättänyt olympia-avauksessaan jossitteluille sijaa ja voitti Itävallan Luka Wraberin odotetusti. Ottelu kirjattiin Koljoselle lukemin 21–13, 21–17.

Avauserä oli suomalaisnäytöstä alusta loppuun. Toisessa erässä Koljonen hapuili hetkittäin, mutta eteni lopulta voittoon. Koljonen on miesten kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 70 ja Wraber 87:s.

– Aloin toisessa erässä pelata vähän liian yksinkertaisesti ja ratkaista palloja liian nopeasti. Kun tällä tasolla höntyilee, se kostautuu. En kuitenkaan alkanut hermoilla, ja loppu tuli minulle aika helposti, Koljonen kertoi olympia-avauksensa jälkeen.

Koljonen oli leppoisalla tuulella.

– Tämä oli urani ensimmäinen olympiamatsi, ja voitto tuli erin 2–0, joten eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Fiilikseni ennen ottelua olivat ehkä enemmän levolliset kuin jännittyneet.

Ottelu toi Koljoselle lisää tuntemusta peliareenasta. Olympiasulkapalloa pelataan Chofun kaupungissa Tokion metropolissa. Koljosen mukaan esimerkiksi ilmastointi vaikuttaa siihen, että hallit ovat keskenään erilaisia.

– Ensimmäinen ottelu on vähän hankala, kun ei tiedä, millaiset olot hallissa ovat. Pallo elää täällä niin, että toisella puolella on vähän vastatuulta ja toisella myötätuulta.

Koljosen mielestä Axelsen vaikutti hermostuneelta

Keskiviikkona Koljosella ei ole varaa minkäänlaiseen höntyilyyn, kun vastaan asettuu maailmanlistalla toisena oleva Viktor Axelsen. Tanskalainen Axelsen voitti aiemmin tänä vuonna Koljosen EM-kisojen välierissä.

– Minun pitää pelata keskiviikkona paljon monipuolisemmin ja lyödä kaikenlaisia lyöntejä. Nyt pystyin lyömään aika paljon smasheja (iskulyöntejä) läpi, Koljonen sanoi.

Axelsen voitti lauantaina Wraberin selvästi kahdessa erässä. Vain voittaja etenee kolmen pelaajan lohkosta jatkoon, joten Koljonen tarvitsee unelmaonnistumisen, jotta urakka ei pääty.

– Tässä lajissa mikään ei ole mahdotonta. Jos minulle sattuu todella loistava ja hänelle vähän huono päivä, saatan minä voittaakin. Jos lähtee mentaliteetilla, että voittaminen on mahdotonta, on hävinnyt jo valmiiksi.

Koljosen mukaan Axelsen näytti Wraberia vastaan hermostuneelta.

– Katsotaan, onko hän alussa yhtä hermostunut minua vastaan. Hän teki omaan tasoonsa nähden yllättävän paljon virheitä.