Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Ei Tiquinhoa, mutta silti voitonjuhlat – HIFK tyynnytti turhautuneet kannattajansa, kun 500 minuutin maaliton putki päättyi Turussa

Helsingin IFK oli pelannut ennen maanantaita neljä peräkkäistä miesten jalkapalloliigan ottelua tekemättä maalia. Maanantaina Turussa HIFK:n maaliton putki venyi jo viidennellesadannelle minuutille, kunnes Jake Dunwoody onnistui Interiä vastaan. Dunwoodyn 69. minuutin maalilla HIFK voitti 1–0.

– Hallitsimme peliä ja saimme vihdoin maalin aikaiseksi. Hyökkäyspelissämme on edelleen toivomisen varaa, mutta puolustus toimi tosi hyvin ja pystyimme pitämään keskikentällä Interin kurissa, sanoi HIFK:n päävalmentaja Joaquin Gomez.

Heinäkuussa voimiaan Euroopan kentillä kokeillut kotijoukkue Inter pelasi kolmannen ottelunsa 12:een päivään. Turkulaisten päävalmentaja Jose Riveiro harmitteli joukkueensa saamattomuutta. Riveiron mielestä kumpikaan joukkue ei maanantaina Turussa olisi ansainnut kolmea pistettä.

– Pelikontrolli oli hallussa, mutta ei vain pystytty luomaan paikkoja, Riveiro harmitteli.

Maalittoman ja voitottoman putkensa katkaissut HIFK nousi sarjassa kuudenneksi. Inter jatkaa sarjassa kolmantena. Turkulaisilla on menossa jalkapalloliigassa kolmen pelin voitoton putki ja europelit mukaan lukien viiden ottelun voitoton putki.

HIFK:n kannattajilla oli Turussa mukana lakana, johon oli kirjoitettu teksti "no Tiquinho, no party". Brassihyökkääjä Tiquinho teki toissa kaudella HIFK:lle kymmenen maalia. Kotkalainen KTP tiedotti lauantaina saaneensa helsinkiläiskannattajien suosikkihyökkääjän loppukauden ajaksi lainalle.

Maanantaina Tiquinho pelasi jo KTP:n paidassa Hakaa vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. KTP:n ja Hakan välinen sarjan peräpään taisto päättyi 0–0-tasapeliin.