Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperän debyyttivoitto toi onnenkyyneleet ja sydämen tykytykset

Kalle Rovanperän Viron rallissa vakuuttavasti ottama debyyttivoitto rallin MM-sarjassa lisäsi suomalaisvoittajien määrän lukemaan 16 WRC-historiassa ja herkisti joukon toisen Rovanperän.

– Uskomaton viikonloppu. En pysty puhumaan, koska itkettää vain koko ajan, Kallen isä Harri Rovanperä totesi paikan päällä Virossa Autosport-sivuston mukaan.

Isä-Rovanperä voitti urallaan MM-sarjassa Ruotsin rallin vuonna 2001. Poika-Kalle, 20, nousi voittotilastossa rinnalle historiallisella tavalla: rallin MM-sarjan kautta aikain nuorimpana osakilpailuvoittajana.

– Tämä on upeaa (edellisten) neljän huonon kisan jälkeen, mutta tulipahan oikealla hetkellä. Aina kun joudut keskeyttämään, se on hyvin suuri pettymys, mutta nyt kaikki toivoakseni muuttuu kauden loppua kohti. En tiedä, miten sydämeni yhä pelaa – oli tosi vaikeaa (seurata ratkaisua), isä-Rovanperä kuvaili sunnuntaina kisan jälkeen.

Jos oli isällä jännitystä riittämiin, poika pääsi helpommalla.

– Kaikki tuntui hyvältä autossa, enkä tuntenut juurikaan paineita, oli nautinnollista. Ja kun sitten voitimme, se oli tosi suuri helpotus. Sait vihdoin voiton, Kalle Rovanperä kuittasi kylmän viileästi Autosportille.

Kyyneleitä ei siis autossa vuodatettu.

– Isä taisi hoitaa sen puolen aika hyvin.

Suomalaisperinteille vahvistusta

Toyotaa ajava Kalle Rovanperä vei nuorin voittaja -listan kärkisijan tallipäälliköltään Jari-Matti Latvalalta, joka otti ensimmäisen uransa 18. WRC-voitosta talvella 2008 Ruotsin rallissa. Ikää Latvalalla oli tuolloin paria kuukautta vaille 23 vuotta.

– Onhan tuo jotain erityistä, mutta en mieti ennätyksiä niinkään paljon. Totta kai oli hienoa, kun Jari-Matti sanoi minulle haluavansa minun olevan se, joka vie ennätyksen häneltä, Kalle Rovanperä mietti.

– Olin todella iloinen, että hän rikkoi ennätykseni. Saamme pidettyä suomalaisperinteet voimassa nuorimpina WRC-voittajina, Latvala sanoi Autosportin mukaan viitaten Suomen neloisjohtoon tilastossa.

Kolmantena tilastossa on Henri Toivonen ja neljäntenä Markku Alen, jotka kumpikin ottivat ensimmäiset voittonsa 24-vuotiaina.