Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperälle iso pettymys Portugalissa – Latvalan tiimillä silti loistoasetelmat

Toyotan suomalaisnuorukaisen Kalle Rovanperän jo ennestään vaisu kilpailu Portugalin MM-rallissa sai vieläkin ikävämmän käänteen ennen lauantain toiseksi viimeistä erikoiskoetta.

Rovanperän kilpa-autoon iski ennen pitkää Amaranten erikoiskoetta tekninen vika, ja tuloksena oli keskeytys.

– Autolla olisi voinut vielä ajaa, mutta oli iso riski, että se olisi voinut särkyä pahemmin. Teimme tiimin kanssa riskianalyysin ja päätimme, että Kallen on ajettava takaisin huoltoon, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi.

– Ikävä kyllä en voi tarkemmin eritellä, mikä autossa oli vikana. Meidän oli tehtävä tämä päätös, koska samalla korilla pitää ajaa myös Sardinian ralli parin viikon päästä. Tämä myös varmisti, että Kalle voi ajaa sunnuntaina Power Stagen pisteistä, Latvala jatkoi.

"Portugali näytti luonteensa"

Amaranten liki 38 kilometriä pitkä pätkä koitui myös kisaa sitä ennen johtaneen Ott Tänakin kohtaloksi. Tänakin auton oikean takapyörän ripustukset pettivät ja virolainen jäi tien varteen.

Rovanperän keskeytyksestä huolimatta Latvalan johtaman Toyotan tilanne näyttää hyvältä ennen kuutta viimeistä erikoiskoetta. Tänakin ongelmien myötä Elfyn Evans nousi rallin kärkeen ennen Hyundain Dani Sordoa. Sebastien Ogier ajaa Toyotalla kolmantena ennen tiimitoveri Takamoto Katsutaa.

– Portugalin MM-ralli näytti taas luonteensa. Tämä on raaka ralli, mikä pääsee aina yllättämään. Olimme jo siinä ajatuksessa, että ei meillä ole mitään mahdollisuuksia Tänakia vastaan, koska hän ajoi niin omalla tasollaan, Latvala summasi.

– Nyt peli muuttui. Rallin luonne on tällainen, että tilanne voi muuttua tosi nopeasti.

Esapekka Lappi johti 14 erikoiskokeen jälkeen WRC2-luokkaa. Volkswagenilla ajava Lappi piti ykköstilaa hallussaan 35,6 sekunnin erolla ennen Ford-kuski Teemu Sunista. Lappi on yleiskilpailussa komeasti seitsemäntenä ja Suninen kahdeksantena.