Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toyota pitää kaksoisjohtoa MM-Kroatiassa – tallipomo Latvala myhäili tyytyväisenä

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi lähtee kaksoisjohdosta Kroatian MM-rallin päätöspäivään sunnuntaina. Sebastien Ogier johtaa kilpailua 6,9 sekunnin turvin ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia.

Hyundain Thierry Neuville on kolmantena kymmenen sekuntia seitsemän maailmanmestaruutta voittaneen Ogierin takana. Voittokamppailu on kolmen kauppa.

Neuville lähti johdossa lauantain pätkille, mutta Toyota onnistui aamun erikoiskokeilla rengasvalinnassa kilpailijaansa paremmin.

– Olen todella tyytyväinen aamupäivän tulokseen. Meidän tieto oli, että kosteutta ei ole, joten kova rengasseos oli oikea valinta. Pojat olivat tehneet myös pieniä muutoksia autoon, joten kaikki palikat olivat kohdillaan, Latvala tunnelmoi.

– Päivä oli muutenkin erinomainen meidän tiimiltä, huippuhyvä suoritus pojilta.

Kuljettaja sanoo viimeisen sanan

Vaikka tiimin panos on aina tärkeä, korostaa Latvala kuitenkin kuljettajien näkemystä tärkeitä rengasvalintoja tehtäessä.

– Kuljettaja tekee aina lopullisen päätöksen. Tiimi esittää, mitä renkaita kannattaisi käyttää. Insinöörit laskevat kilometrejä ja tekevät analyysit testien perusteella, Latvala kuvailee.

– Loppupeleissä se on kuitenkin aina kuski, joka valitsee, millä renkaalla ajaa, tallipomo tähdentää.

Tallimääräykseen ei ole varaa

Erot kärkikolmikon välillä ovat edelleen marginaaliset. Sunnuntaina Kroatiassa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta.

– Mitään ei olla vielä saavutettu. Yhtään pientäkään rengasrikkoa tai muuta virhettä ei tilanne salli, Latvala huomautti.

Tallipäällikkö ei pysty rauhoittamaan kuljettajiensa taistelua voitosta.

– Ei tässä pysty mitään taktiikoita luomaan. Jokaisen pitää vain mennä omalla rytmillä. Neuville varmasti yrittää loppuun asti. Mitään ei ole vielä kiveen hakattuna.

– Tärkeintä on, että Seb ja Elfyn ajavat kuten lauantaina iltapäivällä. Se oli järkevää tekemistä. He pitivät riittävän hyvää vauhtia yllä.

M-Sportin Fordin Teemu Suninen on WRC2-luokassa toisena ja yleiskilpailussa kymmenentenä. Emil Lindholm on myös toisella tilalla WRC3-luokassa. Yleiskilpailussa Lindholm ajaa 14. sijalla.