Tapparan Kemiläinen palasi kovilla tehoilla yli kahden kuukauden tauolta

Sarjataulukossa Tappara nousi jo neljänneksi. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Puolustaja Valtteri Kemiläinen teki kaksi maalia ja syötti voittomaalin, kun Tappara kaatoi lauantaina Ilveksen 5–2 ja otti siitä kauden ensimmäisen voittonsa miesten jääkiekkoliigassa. Sarjataulukossa Tappara nousi jo neljänneksi.

Tapparan pistekeskiarvo on 1,684. Kun katsoo muiden kuuden parhaan joukkoon pyrkivien lukuja, niin maanantaina ja tiistaina pelattavien Tappara-Kärpät -otteluiden merkitys on suuri niin pelaaville joukkueille kuin myös Pelicansille ja KalPalle.

– Kyllä me käytiin läpi taulukkoa ja tiedettiin merkitys. Seuraavat kaksi peliä ovat todellisia minipleijareita, kovaa taistelua isoista pisteistä, Kemiläinen sanoi.

Kemiläinen teki edellisessä liigapelissään 6. helmikuuta Mikkelissä tehot 1+4=5. Lauantaina peliaikaa kertyi 19 ja puoli minuuttia, ja tehopisteitä syntyi kolme.

– Yllättävän hyvin jaksoin. Olen nyt pari viikkoa ollut terve oltuani kuukauden sairaana, Kemiläinen sanoi.

Runkosarjan päättäneelle Ilvekselle tappio oli karvas, sillä joukkue putosi suoraan puolivälieriin pääsevien kuuden joukkueen ulkopuolelle.

– Tappara oli kaikessa parempi koko ajan, ei jossitella. Runkosarjan arvosanaksi voi antaa seitsemän miinus, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Kommentoi