Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori sai taas uuden merkkipaalun tennisuralleen: "Mentaalisesti pysyin vahvana"

Emil Ruusuvuori kipusi huonon alun jälkeen uransa kovimpaan voittoon tenniksen ATP Masters -turnauksessa Miamissa. Ruusuvuori kukisti maailmanlistalla seitsemäntenä olevan Alexander Zverevin kolmessa erässä 1–6, 6–3, 6–1.

– Tämä oli varmasti yksi parhaista otteluista siinä mielessä, että pystyin tekemään muutoksia pelin sisällä. Siitä saan olla ylpeä, Ruusuvuori kommentoi STT:lle.

Maailmanlistalla 83. sijalla oleva Ruusuvuori piti päänsä kylmänä, vaikka Zverev tykitti avauserässä kolmen syötönmurron turvin selvän voiton. Ruusuvuori arvioi olleensa avauserässä hermostunut, ja virheitä kertyi liikaa.

– Miamissa on hitaat olosuhteet, ja alussa yritin ratkaista pisteitä liian nopeasti. Toisessa erässä alkoi löytyä parempaa tekemistä, ja pelini parani erä erältä. Syöttö toimi kolmannessa erässä parhaiten, Ruusuvuori kertasi.

– Mentaalisesti pysyin vahvana, 21-vuotias suomalainen kuvasi.

Miamin turnaus on Masters-tasoa, ja Ruusuvuori pelaa vastaavan kokoluokan turnauksessa toista kertaa urallaan.

Ruusuvuori yllättänyt aiemminkin

Miamissa kolmanneksi sijoitettu saksalainen Zverev, 23, on Ruusuvuoren ATP-uran kovin päänahka, ja Ruusuvuori johtaa nyt kaksikon kohtaamisia 1–0. Viime viikolla Dubaissa Ruusuvuori pelasi jo vahvasti listalla kahdeksantena olevaa Venäjän Andrei Rublevia vastaan, mutta taipui silloin niukasti.

– Sain mahdollisuuden jo viime viikolla, mutta nyt löysin avaimet voittoon. Zverev on kärkikymmenikön pelaaja, joten hänen voittamisensa tuo ilman muuta itseluottamusta, Ruusuvuori kertoi.

Kärkipelaajien yllättäminen ei ole Ruusuvuorelle silti tavatonta. Ennen Miamin turnausta Ruusuvuori oli voittanut maailmanlistalla 11. sijalla olleen Ranskan Gael Monfilsin, joka kaatui helmikuun alussa Australian avoimessa mestaruusturnauksessa. Vuoden 2019 syyskuussa hän kukisti Itävallan Dominic Thiemin maajoukkueen Davis cupissa Espoossa. Voitto oli melkoinen sensaatio, sillä Thiem oli tuolloin maailmanlistan viides.

Ymer ennakoi Ruusuvuoresta supertähteä

Ruusuvuori pelaa Miamissa seuraavaksi Ruotsin Mikael Ymeriä vastaan. Pohjoismaiset pelaajat ovat hyviä tuttuja keskenään, mutta eivät ole viime aikoina harjoitelleet tai pelanneet yhdessä.

– Myös Ymer tuntuu pelaavan hyvää turnausta. Hän viihtyy hitailla alustoilla, Ruusuvuori tuumasi maailmanlistalla 95:ntenä olevasta ruotsalaisesta.

Ymerin mukaan hänen oli määrä harjoitella Ruusuvuoren kanssa viime vuoden turnaustauon aikana, mutta koronapandemian aikaiset matkustusrajoitukset estivät suunnitelmat.

– Ruusuvuoresta on kehittymässä Suomen tennikselle uusi supertähti, Ymer sanoi kukistettuaan Georgian Nikoloz Basilashvilin 6–3, 4–6, 6–4.