Patrik Virta takoi neljä maalia JYPin verkkoon – "Aika harvinaista herkkua"

Tapparan Patrik Virta kilautti lauantaina kertaalleen myös tolppaan, joten viideskin maali oli lähellä. Kuva viime elokuussa pelatusta ottelusta Kärppiä vastaan. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

Patrik Virta oli huimassa vireessä lauantaina, kun tamperelainen Tappara päätti kolmen ottelun tappioputken JYPin vieraana. Virta iski mykistävät tehot 4+1, kun aiemmin viikolla tehottomuudesta kärsineet kirvesrinnat ottivat voiton maalein 5–2.

– Tuntui, että kaikki upposi. Pitää nauttia, kun kerrankin tällainen iltapuhde oli. Oli kiva laittaa kiekkoa sisään, kun tuli kavereilta loistavia syöttöjä. Uskon, että aika moni muukin olisi tuollaisista syötöistä neljä häkkiä iskenyt, Virta vähätteli STT:lle.

– Meidän hyökkäyspeli oli ylipäätään raikasta ja ovelaa. Pelissä oli sopivasti rentoutta kolmen tappion jälkeen, kun huonompaan suuntaan ei ainakaan enää voitu mennä.

Virta kilautti vielä kertaalleen tolppaan, joten myös liigatasolla äärimmäisen harvinainen viiden täysosuman ilta oli lähellä.

– Salaa sitä toki toivoi, että enemmänkin olisi vielä saanut maaleja. Aika harvinaista herkkua tämäkin on. Pitkälle täytyy junnuvuosissa mennä taaksepäin, että edellisen kerran neljä maalia on tullut yhteen peliin.

Virran ketjukaveri Anton Levtchi tehtaili neljä syöttöpistettä. Tappara-luotsi Jussi Tapola oli syystäkin hymyssä suin, kun vaikea viikko päättyi voitokkaasti.

– Virta nousi hienosti eturiviin esille, kun niitä ratkaisijoita on kaivattu. Olemme hakeneet toimivia kokoonpanoja koko kauden ajan. Virta, Levtchi ja (Jukka) Peltola tuntuvat löytävän jäällä toisensa, ja heillä on hyvä keskinäinen kemia, Tapola summasi.

– Huolimattomuutta, heikkoja syöttöjä ja huonoja kiekollisia valintoja oli liikaa. Olimme koko ajan jahtaajan paikalla. Isossa kuvassa peliote oli kadoksissa, JYP-valmentaja Mikko Viitanen kertasi ottelun.

Kommentoi