Lukko paukutti liigataulukossa satasen rikki – "Orastava tappioputki meni poikki"

Asko Tanhuanpää / STT

Rauman Lukosta tuli keskiviikkona ensimmäinen joukkue, joka onnistui ylittämään SM-liigassa sada pisteen haamurajan. Kaksi edellistä eräpalloaan Vaasan Sportia vastaan sössineet raumalaiset eivät epäonnistuneet enää kolmatta kertaa putkeen, ja kotihallissa taisteltu 3–2-voitto nosti sarjajohtajan pistesaldoksi jo 102.

Helpolla Lukon voitto ei kuitenkaan tullut, sillä tällä kaudella aiemmin raumalaisille voittamaton Pelicans johti ottelua toisessa erässä Matias Rajaniemen ja Antti Tyrväisen maaleilla jo 0–2. Jonne Tammela ja Daniel Audette toivat kotijoukkueen kuitenkin rinnalle vielä saman erän aikana ja ratkaisu jäi päätöserään.

Ratkaisun sai kunnian iskeä sisään Aleksi Saarela, jonka nollakulmasta laukoma kiekko meni sisään Pelicans-vahti Patrik Bartosakin selän kautta.

– Hyvä nousu, josta on nostettava jätkille hattua. Kukaan ei jäänyt tappiotilanteessa mököttämään tai valittamaan ja orastava tappioputki meni poikki, Lukon vt. päävalmentaja Erik Hämäläinen tiivisti.

– Olen ylpeä siitä, miten pelattiin 5–5-tilanteessa, mutta erikoistilanteet olivat heikkoja, kuten maalintekopelikin. Kaiken kaikkiaan pelimme oli sarjan parasta joukkuetta vastaan niin hyvää, että olisimme voineet saada enemmänkin kuin vain nolla pistettä, Pelicansin Tommi Niemelä puolestaan manaili.

Lukon tehokkaimmat miehet keskiviikkona olivat kaksi tehopistettä metsästäneet Danielle Audette ja Robin Press.

Kommentoi